Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yk­sin­yrit­tä­jien tuki on mukana kus­tan­nus­tues­sa

Siikalatvan kunnanjohtaja Pirre Seppänen kirjoitti (Kaleva 30.3./Lukijalta), että yksinyrittäjien tuelle ei ollut niin suurta kysyntää kuin alun perin arvioitiin. Tämä pitää paikkansa.

Koronapandemia on kuitenkin edelleen hankaloittanut yritysten toimintaa. Sen takia yksinyrittäjät on otettu mukaan kustannustuen kolmanteen hakukierrokseen, jota koskeva lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Kunnat toimivat yksinyrittäjien tuen myöntämisessä ripeästi ja päättäväisesti, mutta kuntiin hajautettu tuki oli hallinnollisesti raskas ja haasteellinen yhdenmukaisuuden sekä hallinnoinnin näkökulmasta.

Jatkossa Valtiokonttori maksaisi tukea yksinyrittäjille vähintään 2 000 euroa, jos tukiehdot täyttyvät. Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan.

"Kunnilla on tärkeä rooli neuvoa alueensa yrittäjiä hakemaan kustannustukea."

Jotta yritys voisi hakea kustannustukea, sillä täytyy olla Y-tunnus. Vaatimuksena on myös, että yrityksellä on tukikaudella hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2 000 euroa.

Eduskunnan käsittelyn jälkeen tasavallan presidentti vahvistaa lain. Valtiokonttori voisi avata haun yrityksille ja yksinyrittäjille huhtikuun loppupuolella.

Kunnilla on tärkeä rooli neuvoa alueensa yrittäjiä hakemaan kustannustukea.

Jaana Lappi

neuvotteleva virkamies

Lasse Laitinen

erityisasiantuntija

työ- ja elinkeinoministeriö

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.