Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yksi sam­mu­tus­mies louk­kaan­tui Rant­si­lan tu­li­pa­los­sa – am­mo­niak­ki­säi­liön vaa­ra­ti­lan­ne ohi

Kylmäsen lihanjalostuslaitoksen palossa loukkaantui yksi sammutusmies lievästi, pelastuslaitokselta kerrotaan. Paikalla on ollut Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksilta yhteensä yli 60 henkeä sammuttamassa tulipaloa.

Kylmäsen lihanjalostuslaitoksessa riehuneesta tulipalosta syntyi terveydelle vaarallista savua. Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Kylmäsen lihanjalostuslaitoksessa riehuneesta tulipalosta syntyi terveydelle vaarallista savua.
Kylmäsen lihanjalostuslaitoksessa riehuneesta tulipalosta syntyi terveydelle vaarallista savua.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kylmäsen lihanjalostuslaitoksen palossa loukkaantui yksi sammutusmies lievästi, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Tiedotuspäällikkö Jarmo Myllymäen mukaan pelastuslaitoksen loukkaantuneen työntekijän lisäksi kaksi ihmistä loukkaantui tulipalossa lievästi ja heidät kuljetettiin sairaalaan.

– Kylmäsen tiloissa oli paikalla puolenkymmentä työntekijää palon syttyessä, mutta he pääsivät ulos ja ensihoito on ottanut heidät hoitoonsa. Yksi työntekijä vietiin Ouluun tarkistettavaksi, mutta hänkin on säästynyt vakavammilta vammoilta, päivystävä palopäällikkö Jouni Pummila sanoo.

Kylmäsen teollisuushallissa syttynyttä rajua tulipaloa sammutettiin perjantaina vielä ennen keskiyötä ja Myllymäen mukaan sammutustyöt jatkuvat koko yön. Paikalla on ollut Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksilta yhteensä yli 60 henkeä sammuttamassa tulipaloa.

Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Tulipalo syttyi Kylmäsen teollisuusalueella Rantsilan Urheilutiellä.
Kuva: Anne Leppänen

Tulipalosta on aiheutunut terveydelle vaarallista savua, joka levisi Rantsilan taajamaan ja pohjoisosiin. Pelastuslaitos julkaisi kaksi vaaratiedotetta perjantai-illan aikana, jossa se kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon.

Pelastuslaitos jäähdytti alueella olevaa ammoniakkisäiliötä, joka oli vaarassa revetä. Jarmo Myllymäen mukaan säiliön osalta tilanne kuitenkin rauhoittui eikä tiedossa ole enää vaaraa.

Nelostie oli suljettuna puolentoista tunnin ajan Rantsilan taajaman kohdalla ja paikalla oli henkilöautoliikenteelle kiertotie. Raskas ajoneuvoliikenne sen sijaan ei päässyt paikan ohi. Tieliikennekeskus kertoi ennen puoltayötä tien olevan jälleen auki ja liikenteen kulkevan normaalisti.

Raju tulipalo levisi kauttaaltaan noin 6000 neliömetrin kokoiseen teollisuushalliin, mutta se ei päässyt leviämään muihin rakennuksiin. Tulipalon syttyessä sen sisällä oli viisi työntekijä, mutta he kaikki pääsivät pakoon tulipaloa.

Kylmäsen tuotannosta merkittävä osa sijaitsee Rantsilassa, jossa on lihanjalostustoimintaa sekä rahtipalvaamo ja tehtaanmyymälä. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa liha- ja kalasäilykkeet, keitot, hillot, mehut ja einestuotteet.