Kolumni: MM95 ei ole vain nevö foget -meemi, vaan su­ku­pol­vi­ko­ke­mus

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Yksi asiakas on kuol­lut, useita sai­ras­tu­nut ko­ro­naan – Ky­syim­me, ki­ris­te­tään­kö Oulussa nyt hoi­va­ko­tien tur­va­toi­mia

Korona on päässyt neljään oululaiseen hoivakotiin. Humana Kotikylä Lipporannassa yksi asukas on kuollut. Tartuntoja on Lipporannassa ja Rajakylän Sanninkodissa, muissa työntekijöiltä saatuja altistuksia.

Hoivakotien asukkaat ovat yleensä vakavasti perussairaita ihmisiä, joille koronavirustartunta on vakava riski rokotettunakin.
Hoivakotien asukkaat ovat yleensä vakavasti perussairaita ihmisiä, joille koronavirustartunta on vakava riski rokotettunakin.
Kuva: Vesa Joensuu
Mistä Oulun hoivakotien korona-altistukset ja -tartunnat ovat peräisin, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo?

– Kahdessa hoivayksikössä positiiviseksi testattu työntekijä on aiheuttanut altistuksen, mutta ainakaan vielä ei ole todettu, että tartuntoja olisi levinnyt asukkaisiin. Humana Kotikylä Lipporannassa on todettu koronatartunta nyt seitsemällä asukkaalla ja kahdella työntekijällä, yksi asukas on menehtynyt. Rajakylän hoivan Sanninkodissa sairaana on kolme asukasta ja yksi työntekijä.

– Lipporannassa ja Rajakylässä tartuntareitti on jäänyt epäselväksi. On mahdollista, että se on tullut oireettomalta mutta tartunnan saaneelta työntekijältä tai sitten joku asukas on saanut tartunnan vierailijalta.