Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­tei­söl­li­syys ei toteudu etä­työs­sä – hyb­ri­di­työn pitäisi joustaa työ­teh­tä­vien ja työn­te­ki­jän vaa­ti­mus­ten mukaan

Suomen suurimman digiloikan aiheutti lopulta koronavirus, vaikka työn digitalisaatiosta on puhuttu jo pitkään. Etätyön digiloikan seurauksena suuri osa sellaisista työtehtävistä joita voi tehdä etänä, alettiin myös tehdä etänä. Onkin ollut mielenkiintoista nähdä, millaisia vaikutuksia etätyöllä on ollut ja tulee olemaan työelämässä ja yhteiskunnassa.

Etätyön digiloikka on ollut suureksi hyödyksi työelämälle. Etätyö antaa paljon vapauksia ja joustoa työntekoon sekä tarjoaa rauhallisen kotitoimiston meluisan avokonttorin sijaan. Työmatkoihin käytetty aika vähenee, samoin työmatkakulut ja -päästöt.

Etätöitä voi tehdä mökiltä, Lapin perukoilta tai joillain työnantajilla jopa ulkomailta, jos vain verkkoyhteydet toimivat. Etätyöstä voi olla kuitenkin myös haittaa, etenkin työpaikan yhteisöllisyydelle.

Yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat ihmisen tärkeitä perustarpeita.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.