Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Yh­dys­val­tain po­liit­ti­nen eliitti ikään­tyy ja odottaa haas­ta­jia – tukijat ve­täy­ty­vät Donald Trumpin takaa ja kes­ki­tien ää­nes­tä­jät alkavat taas kiin­nos­taa

Presidentti Joe Biden täyttää sunnuntaina 80 vuotta. Monet Yhdysvaltain keskeisistä poliittisista vaikuttajista ovat samaa ikäluokkaa. Uusia politiikan tähtiä syntyy säästeliäästi Yhdysvalloissa. Floridan republikaanikuvernööri Ron DeSantis on sellainen, samoin kenties Kalifornian demokraattijohtaja Gavin Newsom.

Analyysi

Yhdysvaltain välivaalien jälkeen amerikkalaisten katseet kääntyvät jo marraskuuhun 2024 ja seuraaviin presidentinvaaleihin. Entinen presidentti Donald Trump, 76, aloitti kampanjansa tiistaina suureellisesti lupaamalla tehdä "Amerikasta jälleen kunniakkaan" (Make America Glorious Again).

Sunnuntaina 80 vuotta täyttävälle presidentti Joe Bidenille ei ole vielä ilmaantunut haastajia demokraattileiristä.

Trump saa kovan haastajan välivaalien kirkkaasta republikaanimenestyjästä Floridan kuvernööristä Ron DeSantisista, mutta entisen presidentin peli ei välttämättä vielä ole pelattu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.