Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yh­dys­val­lat antaa Uk­rai­nal­le ta­lous­apua 500 mil­joo­naa dol­la­ria – Ze­lens­kyi sanoo maansa tar­vit­se­van kuu­kau­des­sa 7 mil­jar­dia dol­la­ria kat­ta­maan ta­lou­del­li­set me­ne­tyk­set

Kiova
Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal vieraili Yhdysvalloissa 21. huhtikuuta. Kuvassa hän kuuntelemassa Yhdysvaltain kansallislaulua Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin kanssa.
Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal vieraili Yhdysvalloissa 21. huhtikuuta. Kuvassa hän kuuntelemassa Yhdysvaltain kansallislaulua Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin kanssa.
Kuva: MICHAEL REYNOLDS

Yhdysvallat ilmoitti torstaina 500 miljoonan dollarin (yli 460 miljoonan euron) talousapupaketista Ukrainalle. Apu on tarkoitettu siihen, että Ukrainan hallinto voi jatkaa palkkojen ja eläkkeiden maksamista ja palvelujen tarjoamista, sanoi Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen.

Yellen kertoi apupaketista tavattuaan keskiviikkona Ukrainan pääministerin Denys Shmyhalin ja valtiovarainministerin Serhi Martshenkon.

Yhdysvallat julkisti viime kuussa niin ikään 500 miljoonan dollarin tuen Ukrainan taloudelle.

Myös Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Maailmanpankki ovat lisänneet tukeaan Ukrainalle.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi torstaina Ukrainan tarvitsevan kuukausittain 7 miljardia dollaria eli lähes 6,5 miljardia euroa korvaamaan Venäjän sodallaan aiheuttamat taloudelliset menetykset.

Zelenskyi sanoi videolinkin välityksellä IMF:n ja Maailmanpankin johtajille, että "Venäjän armeijan tavoitteena on tuhota Ukrainassa kaikki kohteet, jotka ovat toimivat elämän taloudellisena perustana".

Kohteina Zelenskyi mainitsi muun muassa rautatieasemat, ruokavarastot ja öljynjalostamot.