Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Kolumni: Lapsi ihol­la­ni laski tes­to­ste­ro­ni­ta­so­ja­ni nuorena isänä ja jää­kiek­koi­li­ja­na

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­den­ver­tai­suus kaa­voit­ta­mi­ses­sa – vi­ran­omai­sen keinot eivät saa olla yli­mi­toi­tet­tu­ja, mitä uuden Oulun yleis­kaa­vas­sa olevan vi­her­alueen kaa­voit­ta­mi­nen nyt on

Olen joutunut viime aikoina pohtimaan paljon yhdenvertaisuusperiaatetta oman asuinalueeni kaavahankkeen vuoksi.

Asuinalueellani on vahva yhteisöllisyys ja alueen asukkaat vaalivat kaikin keinoin ainutlaatuista valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä, joka koostuu Pateniemen sahakylän ainutlaatuisesta pylväshaapojen reunustamasta Sahantien kulttuurimaisemasta, vanhoista yli 100-vuotiaista pystyhirsitaloista ja nuoremmistakin miljööseen soveltuvista rakennuksista.

Osana RKY-aluetta on myös sahan vanhan navetan peltomaille istutettu koivikko, joka on nyt 50 vuoden ikäinen metsäalue upeine aluskasvillisuuksineen (mesiangervo, putkilokasvit) ja toimii muun muassa hääparien kuvauspaikkana. Tämä metsä on 16 eri lintulajin koti ja se antaa kasvupaikan 51 erilaiselle kasvilajille.

Tämä kaikki on nyt uhattuna ylimitoitetun täydennysrakentamisen vuoksi, vaikka ympäröivällä alueella on reilusti yli 30 hehtaaria kaavoitettua, mutta rakentamatonta maata.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.