Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vuoden Nor­dis­tik­si valittu Bu­si­nes­sOu­lun Jukka Olli: Poh­jois­ka­lo­tin alue on yri­tyk­sil­le kuin Klon­di­ken kul­ta­maa

Ruotsin ja Norjan talousasiantuntijan mukaan nyt ei ole parempaa paikkaa yrityksille tulla kuin pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan alue suurine projekteineen.

Jukka Olli kertoo tajunneensa kolmikymppisenä, että myyminen on hänen juttunsa.
Jukka Olli kertoo tajunneensa kolmikymppisenä, että myyminen on hänen juttunsa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Pohjola-Norden ry:n Vuoden Nordistiksi valitsema Jukka Olli kertoo kunnianosoituksen tulleen täysin puskista.

– Ihan mahtavaa. Olen yllättynyt, että kukaan on noteerannut, mitä teen.

Toki Olli on ollut yhdistyksen kanssa yhteydessä ja muun muassa vieraillut kielikursseilla puhumassa ruotsia Privatskolan i Uleåborgissa. Tämän kaltaisten tunnustuksien hän kuitenkin uskoi menevän ennemminkin jollekin poliittiselle vaikuttajalle.

– Minä olen tällainen jalkasoturi rintamalla.

Vuoden Nordistiksi valitaan henkilö tai taho, jonka voidaan katsoa toimineen pohjoismaisen yhteistyön ja toiminnan edistämiseksi. Olli vastaanotti kunniakirjan Oulussa Pohjolan Pidot -tapahtumassa lauantaina.

Sitä Olli on tehnytkin vuosien ajan, muun muassa toimiessaan BusinessOulun Ruotsin ja Norjan talousasiantuntijana, ja auttaessaan eri yrityksiä vakiinnuttamaan asemansa eri puolille rajaa sekä Ruotsissa, Norjassa että Suomessa.

Karjasillan poika lähti Ruotsiin

Ihan tuollaista uraa ei Jukka Olli kaavaillut asuessaan lapsena Oulun Karjasillalla Höyhtyäntiellä nurkkatalossa, mukavasti jalkapallokentän vieressä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.