Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Tilaajille

Voisiko uusi yli­opis­to­kam­pus nousta Oulun kes­kus­tan lä­hel­le? Yli­opis­ton rehtori esit­tää, että yli­opis­to ottaa kiin­teis­tön­sä uuteen syyniin – "Pel­kääm­me, että ti­la­vuok­rat nou­se­vat niin kal­liik­si, että ne alkavat hait­taa­maan yli­opis­ton toi­min­taa"

Oulun yliopiston rehtori esittää yliopiston hallitukselle oppilaitoksen kiinteistöstrategian selvittämistä vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi.

Oulun yliopiston rehtori esittää yliopiston hallitukselle oppilaitoksen kiinteistöstrategian selvittämistä vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi. Yliopiston ja Oulun kaupungin välillä on käyty jo alustavia keskusteluja uudisrakentamisen mahdollisuuksista. Yhtenä vaihtoehtona uuden yliopiston sijoittamispaikaksi on ollut esillä Oulun keskustan lähistö.

Rehtori Jouko Niinimäki esittää Oulun yliopiston hallitukselle, että yliopisto selvittäisi kiinteistöstrategiaansa vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi. Yliopiston ongelmana on tilakustannusten nousu, jonka taustalla vaikuttaa tilojen vanhenemisesta johtuva peruskorjauksen tarve. Toteutuessaan selvitys valmistuisi keväällä 2020.

Lue myös: "Kun yliopisto perustettiin eristyksiin muusta maailmasta, sillä ei ole luontaista yhteyttä yhteiskuntaan" – Oulun yliopiston sijoituspaikasta on keskusteltu jo vuosikymmenten ajan