Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Voisiko uusi yli­opis­to­kam­pus nousta Oulun kes­kus­tan lä­hel­le? Yli­opis­ton rehtori esit­tää, että yli­opis­to ottaa kiin­teis­tön­sä uuteen syyniin – "Pel­kääm­me, että ti­la­vuok­rat nou­se­vat niin kal­liik­si, että ne alkavat hait­taa­maan yli­opis­ton toi­min­taa"

Oulun yliopiston rehtori esittää yliopiston hallitukselle oppilaitoksen kiinteistöstrategian selvittämistä vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi.

Oulun yliopiston rehtori esittää yliopiston hallitukselle oppilaitoksen kiinteistöstrategian selvittämistä vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi. Yliopiston ja Oulun kaupungin välillä on käyty jo alustavia keskusteluja uudisrakentamisen mahdollisuuksista. Yhtenä vaihtoehtona uuden yliopiston sijoittamispaikaksi on ollut esillä Oulun keskustan lähistö.

Rehtori Jouko Niinimäki esittää Oulun yliopiston hallitukselle, että yliopisto selvittäisi kiinteistöstrategiaansa vuokrakustannusten nousun pysäyttämiseksi. Yliopiston ongelmana on tilakustannusten nousu, jonka taustalla vaikuttaa tilojen vanhenemisesta johtuva peruskorjauksen tarve. Toteutuessaan selvitys valmistuisi keväällä 2020.

Lue myös: "Kun yliopisto perustettiin eristyksiin muusta maailmasta, sillä ei ole luontaista yhteyttä yhteiskuntaan" – Oulun yliopiston sijoituspaikasta on keskusteltu jo vuosikymmenten ajan

Niinimäen mukaan nykyiset tilat vastaavat yliopiston tarpeita, mutta kiinteistöjen vuokrakustannukset ovat kestämättömällä tasolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.