Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Voi­main­koet­te­lu ul­ko­po­li­tii­kan hui­pul­la on tuskin Suomen edun mu­kais­ta

Kahden kärjen taktiikka ulkopolitiikan hoidossa voi joissain tilanteissa olla toimiva malli. Nyt presidentin ja pääministerin ulostulojen tyyli ja sisältö ovat kuitenkin hämmentävän erilaisia. Jos puhelin on rikki, se kannattaa korjata

Viime päivät ovat nostaneet pintaan Suomen perustuslakiin sisältyvän jännitteen, joka liittyy korkeimpien päättäjiemme toimivaltaan kansainvälisissä asioissa.

Perustuslain kahdeksannessa luvussa asiassa on muotoiltu napakan kuuloisesti: "Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa."

Sana "yhteistoiminta" on kuitenkin  ongelmallinen, sillä se voidaan tulkita eri tavoin. Nyt asiaa näyttävät tulkitsevan eri tavoin presidentti ja pääministeri.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.