Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Lentoyhteydet: Lygg saattaa avata yri­tyk­sil­le len­to­yh­tey­den Oulusta Hel­sin­kiin

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vi­nyy­li­le­vy­jen myyn­nis­sä saa­vu­tet­tu uusi ra­ja­pyyk­ki – Oulun Le­vy­kaup­pa Äx:n myyjä Joni Vähälle vi­nyy­lit ovat leipä ja huvi

Fyysisten äänitteiden markkina kasvoi Suomessa reilut 20 prosenttia, ensimmäistä kertaa vuoden 2003 jälkeen.

Nykyteknologian ansiosta valtava määrä musiikkia matkustaa vaivattomasti ihmisten mukana kaikkialle. Suoratoistopalveluiden myötä useat kantavat kymmeniä miljoonia biisejä taskuissaan.

Tilastot kuitenkin kertovat tarinan toisen puolen – fyysisille äänitteille riittää kysyntää ja myynti sen kun kasvaa. Suomessa musiikkia kulutetaan yhä ahkerammin, sillä äänitetuottajajärjestö Musiikkituottajat–IFPI Finland ry:n tilastojen mukaan äänitemarkkinat kasvavat seitsemättä vuotta.

Vinyylilevyt ovat menneet hyvin kaupaksi jo pidempään, mutta nyt uudenlainen rajapyykki on saavutettu. Viime vuoden aikana vinyylilevyjen myynti kasvoi noin 50 prosenttia ylittäen tuoreimmassa tilastossa myynnin arvossa jopa CD:n.

Oulun Levykauppa Äx:ssä harmaata sadepäivää säestää brutaali death metal. Useita ihmisiä majailee levylaarien äärellä kehnosta säästä huolimatta. Joni Vähä on toiminut Äx:n myyjänä viisi vuotta ja kertoo keräilevänsä levyjä harrastukseksi itsekin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.