Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ville "Köö" Köngäs tähtää ra­dio­juon­ta­jak­si ja viih­teen mo­ni­osaa­jak­si – vä­li­etap­pi­na mat­kal­la unel­ma-am­mat­tiin toi­mi­vat muu­si­kon opinnot

Kokenut festarijuontaja Ville Köngäs tähtää radiojuontajaksi. Välietappina matkalla toimivat muusikon opinnot.

Ville Köngäs on juontanut Satama Open Airia vuodesta 2010, mutta tänä kesänä tapahtuma peruuntui koronan takia. Kuvassa Kongäs juontaa Ilo irti -kesäterassilla Torniossa.
Ville Köngäs on juontanut Satama Open Airia vuodesta 2010, mutta tänä kesänä tapahtuma peruuntui koronan takia. Kuvassa Kongäs juontaa Ilo irti -kesäterassilla Torniossa.
Kuva: Rami Ranta

Torniolainen Ville Köö eli Ville Köngäs on nuoresta iästään huolimatta juontanut festivaaleja yli 10 vuotta. 20-vuotias Köngäs on toiminut juontajana kemiläisellä Satama Open Air -festivaalilla vuodesta 2010 lähtien.

– Ensimmäisenä vuonna jännitti tosi paljon. Vanhemmat vaan ilmoittivat, että sinä menet sitten juontamaan. Ensimmäinen Satama Open Air oli äidin tapahtumatuottajan opintoihin liittynyt päättötyö, Köngäs kertoo.

Ensimmäisellä juontokeikalla Könkäällä oli mukana juontajakollega.

– Se oli kyllä huikea ja opettavainen kokemus. Silloin en vielä tiennyt, millaista on juontaa festareita.

Elokuussa Köngäs aloitti laulajan opinnot Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa. Kipinä opintoihin syntyi viime talvena, kun Köngäs oli Kemissä juontamassa Pakkasukko goes Kulttuurikeskus -tapahtumaa.

– Tapahtumassa oli nykyisiä ja valmistuneita opiskelijoita esiintymässä. Katsoin niiden meininkiä ja mietin, että olisinpa minäkin tuolla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.