Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Viikon lo­puk­si: Tu­le­vai­suu­des­sa parasta on paluu al­ku­juu­ril­le - Ha­pan­juu­reen lei­vot­tu leipä vei iki­van­haan ma­ku­maail­maan.

Leipä, jossa on hiivaa, ei ole luonnollisesti kohotettu hapanjuurileipä, Kalevan toimittaja Erkki Hujanen huomauttaa.Hapanjuureen leivottua sämpylää kehutaan syötäväksi, johon syntyy riippuvuus. Sitä ilman ei voi elää kun sellaista pääsee maistaakseen.

Melkeinpä näin kävi itselleni jokunen aika sitten, jolloin elettiin pelottavinta koronavaihetta. Uunituoreita sämpylöitä on siitä lähtien saanut nauttia valmiiksi tarjoiltuna lähestulkoon päivittäin aamukahvipöydässä tai iltateellä.

Aito hapanjuuri onnistui menneenä talvena neljännellä yrittämällä, joten hapanjuureen leipominen vaatii alkuvaiheessa leipojaltaan hieman sitkoa. Jauhoiset kädet ovat tarttuneet kymmeniä ellei satoja kertoja opaskirjaan, tällä kertaa Eliisa Kuuselan kirjoittamaan Leipävallankumous – Hapanjuuren paluu (Readme 2019).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.