Viikko alkaa Poh­jois-Poh­jan­maal­la pou­tai­ses­sa säässä – vii­kon­lo­pun lämpöä saa vielä odottaa

Viikko alkaa aurinkoisessa, mutta viikonloppua selvästi viileämmässä säässä. Kuvituskuva.
Viikko alkaa aurinkoisessa, mutta viikonloppua selvästi viileämmässä säässä. Kuvituskuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Viikko käynnistyy viikonloppua huomattavasti viileämmässä säässä. Forecan meteorologi Joanna Rinteen mukaan kaikista helteisin ilmamassa väistyy Suomen päältä maanantaihin tultaessa.

Alkuviikosta Pohjois-Pohjanmaalla saadaan nauttia kuitenkin pääsääntöisesti aurinkoisesta säästä. Mitä lähempänä rannikkoa ollaan, sitä aurinkoisempi sää on maanantaina. Lämpötilat jäävät Pohjois-Pohjanmaalla hieman alle 20 asteen. 

Kainuussa on odotettavissa pilvisempää säätä ja Kainuun itäisissä osissa myös sateita.

Maanantaina voidaan kokea myös puuskaista pohjoistuulta. Veneilemään aikovilla tulee ottaa huomioon jopa 15 metriin sekunnissa yltävät tuulenpuuskat.

Tiistain vastaisena yönä lämpötilat laskevat huomattavasti kymmenen asteen alapuolelle ja paikoin jopa lähelle nollaa. Tiistaiaamuna voi olla luvassa paikoittaisia sumuja.

Tiistaista on tulossa maanantain tavoin aurinkoinen päivä, mutta kumpupilvet voivat kasvaa monissa paikoissa. Päivälämpötila pysyy Pohjois-Pohjanmaalla 16 ja 18 asteen välillä ja Kainuussa arviolta 15 asteessa.

Keskiviikko ei tuo mukaan suuria yllätyksiä ja etenkin meren lähellä sää voi olla lämmin. Ruotsin puolelta voi saapua keskiviikkona illalla sadekuuroja Pohjois-Pohjanmaan eteläosiin, mutta muuten odotettavissa on poutaista säätä koko päivän ajan. Keskiviikkona lämpötilat pysyttelevät samoissa lukemissa kuin tiistaina.

Loppuviikosta luvassa voi olla hieman enemmän sateita, joiden ennustetaan pysyvän kuitenkin kevyinä. Viikon loppupuolella myös käännytään lämpötiloissa lähemmäs 20 asteen lukemia.