Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vi­han­nin pe­ru­na­teh­taal­la kärähti öl­jy­keit­ti­mes­sä perunan tärk­ke­lys

Vihannin perunatehtaalla syttyi kasviöljykeittimessä perunan tärkkelys palamaan.
Vihannin perunatehtaalla syttyi kasviöljykeittimessä perunan tärkkelys palamaan.
Kuva: Vesa Joensuu

Pohjolan Peruna Oy:n Vihannin tehtaalla Raahessa syttyi tiistaina iltapäivällä kello kahden seudulla kasviöljykeittimessä perunan tärkkelys palamaan. Päivystävä palomestari Markus Vehkoja Jokilaaksojen pelautuslaitoksen Raahen paloasemalta kertoo pelastuslaitoksen käyneen tarkastamassa kohteen.

– Tehtaan työntekijät saivat alkusammutuksella tulipalon hallintaan. Tulipalo ei levinnyt rakenteisiin. Pelastuslaitos on poistunut kohteesta, jälkivartiointi jäi kohteen edustajille, Vehkoja selvensi tilannetta hieman ennen kello kolmea.

Pelastuslaitos hälytettiin paikalle mitoituksella suuri rakennuspalo. Vehkoja kertoo, että hälytys tulee usein suurena, kun kohteena on iso teollisuuslaitos.

Kysymyksessä on merkittävä kohde, koska siellä ollaan kuuman öljyn kanssa tekemisissä.

– Hätäkeskus nostaa vasteen isoksi, mutta hyvähän tässä tapauksessa oli se, että tulipaloa ei ollut rakennuksessa, vaan keittimessä. Yksiköitä voi palauttaa sitä mukaa, kun tilanne selkiää, Vehkoja muistuttaa.