Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Vies­tin­tä­so­vel­luk­sis­sa käytävä vilkas kes­kus­te­lu tuo esille ve­nä­läis­ten mo­ni­ää­ni­syyt­tä

Viestintäsovellukset mahdollistavat tietojen, kokemusten ja tunteiden jakamisen – parhaimmillaan ne tarjoavat monipuolista informaatiota ja vertaistukea, mutta niissä on myös riskinsä.

Venäjän valtiollinen mielipidetutkimuslaitos on raportoinut, että valtaosa venäläisistä kannattaa "sotilaallista erikoisoperaatiota" Ukrainassa. Tuloksia on syytä tarkastella kriittisesti, koska todellista kantaa ei ehkä uskalleta ilmaista. Osa kansalaisista myös tukee todennäköisesti "erikoisoperaatiota" sillä tavalla, kuin siitä heitä on informoitu.

Yhden väylän kansalaisten näkökulmiin tarjoaa venäläisten keskusteluryhmien seuraaminen Telegram-viestintäsovelluksessa. Joillakin kanavilla sotilaallisella erikoisoperaatiolla koetaan suojauduttavan natsismia, potentiaalisia biologisia aseita tai Naton laajenemista vastaan. Venäläisten toimet nähdään niin ennakoivana puolustautumisena kuin auttamisena "me emme aloittaneet taisteluita, mutta me lopetamme ne."

Toisenlaisissa keskusteluryhmissä kansalaiset kokevat hämmennystä, surua ja ahdistusta Ukrainan kansaan kohdistetusta hyökkäyksestä ja viattomien ihmisten haavoittamisesta ja tappamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.