Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vi­deo­tai­tei­li­ja pohtii ris­ti­rii­taa kau­ko­kai­puun ja mat­kai­lun kes­tä­mät­tö­myy­den välillä – katso, miltä näyttää Polar Night Light -fes­ti­vaa­lil­la tänä vuonna

Polar Night Lightissa pääsee tänä vuonna pohtimaan ristiriita kaukokaipuun ja matkailun kestämättömyyden välillä.

Luonto on ollut lapsuudesta lähtien maaginen paikka Merle Karpille. Virolaistaustaisen livevideotaiteilijan lapsuus oli taianomainen ja saduntäyteinen, täynnä kukkakeijuja, tonttuja ja luonnonhenkiä.

– Virossa on vahvat luonnonuskomusten perinteet. Lapsena uskoin, että aikuisena vihdoin ymmärrän paremmin näitä olentoja, jotka ovat kaikkialla ympärillämme, mutta joita ei voi nähdä. Valitettavasti aikuisena jouduin toteamaan, että tämä maaginen maailma tuntuu vieläkin kaukaisemmalta kuin lapsena, Karp kertoo.

Luonnon monimuotoisuus ja kauneus inspiroivat Karpia.

– Taiteen tekeminen ja tapahtumakonseptien henkiin herättäminen videotaiteen keinoin on ollut lähimpänä sitä salaperäistä kutkuttavaa tunnetta, jonka olen lapsuudesta lähtien liittänyt tähän ihmeelliseen taikamaailmaan. Luontoaiheiden käsittely teoksissani on minulle luontevaa. Se on tapa tutkia omaa luontosuhdettani ja ehkä purkaa pettymystä siitä, etten päässytkään ymmärtämään keijujen maailmaa yhtä kokonaisvaltaisesti kuin lapsena odotin.

Uusi videoteos, Hehku, on nyt nähtävillä Polar Night Light -festivaalilla Pisteen valotaululla & Village Express ala-aseman valotaululla Rukalla.

Hehku -teos.
Hehku -teos.
Kuva: Mikko Halvari

Hehku tutkii ristiriitaa kaukokaipuun ja matkailun kestämättömyyden välillä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.