Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­te­raa­nien pe­rin­nön kun­nioit­ta­mi­ses­sa siir­ry­tään seu­raa­vaan vai­hee­seen myös Poh­jois-Poh­jan­maal­la

”Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs” käynnistyi Haukiputaan rintamaveteraanien viimeinen joulujuhla Kellon seurakuntakodilla 30.11.2022. Talvisodan alkamisesta 30.11.1939 oli kulunut 83 vuotta. Juhlaa kunnioitti läsnäolollaan Haukiputaan rintamaveteraaniyhdistyksen viimeinen sotaveteraani Väinö Veijola, s.1925, Iistä.

Vuonna 2023 Haukiputaalla siirrytään veteraanien perinnön kunnioittamisessa seuraavaan vaiheeseen toimimaan Tammenlehvän Perinneliiton alaisuudessa. Perinneliiton sivuilla lukee: Veteraanien perintö on kertomus uhrautuvaisuudesta, sitkeydestä, lähimmäisen huomioon ottamisesta, velvollisuudentunnosta ja tulevaisuudenuskosta.

"Perinnetyön perusta on kuitenkin paikallisuus, ja jokaisella paikkakunnalla on sotavuosiin liittyvä historia ja identiteetti."

Veteraanijärjestöt ovat uurastaneet vuosikymmeniä veteraanien hyväksi vaalien perintöä. Nyt suunnitelmat veteraaneista huolehtimisesta ovat edenneet seuraavaan vaiheeseen.

Sotainvalidien Veljesliitto, Sotaveteraaniliitto ja Rintamaveteraaniliitto ovat suunnitelleet lopettavansa toimintansa 2025 mennessä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.