Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Ve­si-Ja­tu­lis­sa ollut nainen: Ui­ma­hal­lin hen­ki­lös­tö ei rea­goi­nut tar­peek­si tiu­kas­ti

Vesi-Jatulissa torstai-iltana perheineen uimassa ollut nainen kertoo, että uimahallin henkilöstö ei suhtautunut tapahtuneeseen tarpeellisella vakavuudella.

Vesi-Jatulissa torstai-iltana perheineen uimassa ollut nainen kertoo, että uimahallin henkilöstö ei suhtautunut tapahtuneeseen tarpeellisella vakavuudella.

Hän kertoo olleensa pesutiloissa naisten puolella vauvansa kanssa, kun nuori turvapaikanhakijamies oli ilmaantunut naisten suihkutiloihin uimahousuissaan.

-Paikalla oli useita ala-asteikäisiä tyttöjä, mutta ei muita aikuisia ihmisiä minun lisäkseni.

Naisen mukaan mies oli tullut viereisen suihkun eteen seisomaan ja katselemaan.

-Huusin hänelle englanniksi, että mene pois. Pikkutytöt olivat aivan hiljaa ja vetivät äkkiä pyyhkeitä päälleen. Lopulta mies lähti takaisin uimahallin puolelle. Silloin nappasin vauvan kainaloon ja juoksin pyyhe päällä uimahallin puolelle.

Naisen mukaan asiaan ei ollut ensin osattu reagoida uimahallissa.

-Ensimmäinen vastaan tullut uimavalmentaja ei reagoinut kertomaani mitenkään. Uimavalvojien kopissa ollut valvoja sanoi, ettei ollut huomannut mitään. Kysyin, että etkö meinaa tehdä mitään ja osoitin, että tuo mies tuolla.

Tapauksesta järkyttynyt nainen sanoo, että kyse ei voinut olla siitä, että mies olisi tullut naisten puolelle erehdyksessä. Hän kertoo tehneensä asiasta ilmoituksen poliisille perjantaina iltapäivällä.

- On äärettömän pelottavaa ja loukkaavaa, että henkilöstö ei osannut reagoida asiaan tarpeeksi tiukasti. Uimahallissa pitää voida olla turvassa.