Oulu

Nuori mies aiheutti järkytystä naisten suih­ku­ti­lois­sa - tur­va­pai­kan­ha­ki­joil­le porttikielto Vesi-Jatuliin

Haukiputaan uimahalli Vesi-Jatuli. Arkistokuva.
Oulu 16.1.2016 16:10
Silja Aitoaho

Haukiputaan tukiasumisyksikköön majoittuneet turvapaikanhakijanuoret ovat saaneet tammikuun loppuun asti kestävän porttikiellon Haukiputaan uimahalliin Vesi-Jatuliin. Porttikiellon syynä on torstai-iltana sattunut tapaus, jossa nuori turvapaikanhakijamies oli mennyt naisten puolelle suihkutiloihin ja aiheuttanut järkytystä paikalla olijoissa.

Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kertoo, että porttikieltopäätöksellä haluttiin rauhoittaa tilanne Vesi-Jatulissa ja viestiä turvapaikanhakijoille, että sopimatonta käytöstä uimahallissa ei voida hyväksyä.

- Naisten puolelle tunkeutuminen on törkeä teko, jollaista ei voida sallia, Savolainen sanoo.

Hän korostaa, että porttikielto koskee nimenomaan Oulun ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämän, 16-17-vuotiaille nuorille tarkoitetun tukiasumisyksikön asukkaita, ei kaikkia Oulussa asuvia turvapaikanhakijoita.

Savolaisen mukaan kaupungin työntekijät olivat käyneet yksikössä vain päivää aiemmin pitämässä infotilaisuuden siitä, miten uimahallissa pitää käyttäytyä. Torstain tapahtumien jälkeen kaupungin työntekijä kävi jälleen keskustelemassa asian vakavuudesta.

Turvapaikanhakijoiden keskuudessa tieto tapahtuneesta otettiin vastaan järkytyksellä.

-Monet asukkaista olivat erittäin vihaisia uimahallista poistetulle henkilölle siitä, että hän pilaa käytöksellään kaikkien maineen, Savolainen sanoo.

Oulun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Timo Peltovuori sanoo, että osalliset ovat saaneet asiasta varoituksen. Hänen mukaansa 40 asukkaan yhteisö on ollut tapauksesta pahoillaan ja häpeissään.

Miehet poistettiin uimahallista

Savolainen kertoo, että naisten puolelle mennyt nuori mies oli ollut uimahallissa yhdessä muutaman muun yksikköön majoittuneen turvapaikanhakijan kanssa. Heidät kaikki poistettiin uimahallista.

Kalevan haastattelema uimahallissa naisten puolella tapahtuma-aikaan ollut nainen kertoo, että aluksi uimahallin henkilökunta ei reagoinut asiaan tarpeeksi nopeasti ja asiallisesti.

Hänen mukaansa naisten suihkutiloihin tullutta miestä ei ollut esimerkiksi poistettu heti uimahallin tiloista, vaikka nainen oli juossut heti uimavalvojien luokse ja kertonut tapahtuneesta.

Savolaisen mukaan mies poistettiin lopulta uimahallista. Hänen mukaansa tilanne hämmensi myös uimahallin työntekijät. 

- Asiaan kyllä puuttuttiin, kun tilanne oli saatu selvitettyä. Kaikki turvapaikanhakijat poistettiin uimahallista.

Savolaisen mukaan aiemmin turvapaikanhakijoille on pitänyt antaa ohjeistusta lähinnä pesemiseen ja uimapukujen käyttöön liittyen.

Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Vesi-Jatulissa on aiemminkin käynyt niin, että nuori turvapaikanhakija oli mennyt tahallaan naisten puolen suihkutiloihin.

Savolaisen mukaan valvojat ja henkilökunta lisäävät valppautta tapahtuneen johdosta.

-Tulemme keskustelemaan asiasta henkilökunnan kanssa. Vartijoita meillä ei voi olla joka ovella seisomassa, mutta uskomme ja toivomme että asiakkaat käyttäytyvät jatkossa sääntöjen ja ohjeiden mukaan. Valvontaa tehostetaan ja epäkohtiin puututaan entistä tehokkaammin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image