Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ver­tai­lu: Lapissa asu­val­le las­ten­hoi­ta­jal­le jää kuu­kau­des­sa menojen jälkeen 765 euroa – Oulussa hoi­ta­jan palkka ei riitä omis­tus­asun­toon

Lapissa vuokralla asuvalle lastenhoitajalle jää kuukauden palkasta pakollisten menojen jälkeen käteen keskimäärin vain 765 euroa, omistusasunnossa asuvalle 925 euroa, kertoo Vertaaensin.fi -sivusto. Vertaa ensin Suomi oy on vuonna 2015 perustettu taloustuotteiden vertailuun erikoistunut yritys.

Tiistaina julkaistun vertailun mukaan huonommin menee kuitenkin Pohjois-Pohjanmaalla, jossa kaksion tai tätä suuremman omistusasunnon hankkiminen Oulun keskustasta ei onnistu lastenhoitajan tai lähihoitajan palkalla. Sivusto selvitti, kuinka paljon lastenhoitajien, lähihoitajien ja sairaanhoitajien palkasta jää jäljelle asumiskulujen, työmatkojen ja ruokakustannusten jälkeen eri puolella Suomea yli 10 000 asukkaan kunnissa. Vertailussa on hyödynnetty muun muassa Tilastokeskuksen ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tietoja.

Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaahan verrattuna eniten rahaa jää vertailun mukaan käteen Lapissa omistusasunnossa asuvalle sairaanhoitajalle. Summa on 1412 euroa, kun koko maassa se on keskimäärin 1207 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.