Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ve­ro­päi­vä kertoi muh­kei­ta tuloja naut­ti­vis­ta mutta myös isoja veroja mak­sa­vis­ta, jol­lai­sia saisi olla enem­män­kin

Vanhan iskulauseen mukaan veroja kannattaa rakastaa. Verotuksella luodaan hyvää yhteiskuntaan. Koronavuonna 2020 verotulot olivat Suomessa odotettua paremmat. Verotuksen tason on oltava järkevä. Sitkeyttä ja ahkeruutta ei pidä rangaista.

Keskiviikko 10.11. oli päivä, jolloin vuoden 2020 verotiedot tulivat meillä julki. Kun muistetaan, millaiseen syöveriin maan pelättiin koronan takia syöksyvän, lopputulos huojensi.

Tuloveroja kerättiin maassa viime vuonna enemmän kuin 2019, yhteensä 37,7 miljardia. Kokonaisverotuloista pandemia kuitenkin niisti siivun. Summa putosi noin puolitoista prosenttia ja oli runsaat 69 miljardia euroa.

Pohjois-Pohjanmaalla voidaan iloita siitä, maakunta kuului niiden kolmen maakunnan joukkoon, jossa myös palkkatulojen määrä kasvoi – ja täällä eniten koko maassa. Maakunnan vahvuutena oli teollisuus, jota virus ei kurittanut kuten palveluja.

Henkilöverotietojen julkistuspäivää on kutsuttu kansalliseksi kateuspäiväksi. Sitäkin asennetta on ilmassa. Muun muassa tästä syystä tulolistojen kärkisijoille päätyneet henkilöt kokevat päivän piinallisena ja kohtuuttomana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.