Teollisuus: Con­lo­gil­le jät­ti­kaup­pa Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Käräjätuomio: Pa­pe­ri­rul­lia kul­jet­ta­nut rek­ka­kus­ki kärähti huu­meis­ta Iissä

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ve­ro­päi­vä kertoi muh­kei­ta tuloja naut­ti­vis­ta mutta myös isoja veroja mak­sa­vis­ta, jol­lai­sia saisi olla enem­män­kin

Vanhan iskulauseen mukaan veroja kannattaa rakastaa. Verotuksella luodaan hyvää yhteiskuntaan. Koronavuonna 2020 verotulot olivat Suomessa odotettua paremmat. Verotuksen tason on oltava järkevä. Sitkeyttä ja ahkeruutta ei pidä rangaista.

Keskiviikko 10.11. oli päivä, jolloin vuoden 2020 verotiedot tulivat meillä julki. Kun muistetaan, millaiseen syöveriin maan pelättiin koronan takia syöksyvän, lopputulos huojensi.

Tuloveroja kerättiin maassa viime vuonna enemmän kuin 2019, yhteensä 37,7 miljardia. Kokonaisverotuloista pandemia kuitenkin niisti siivun. Summa putosi noin puolitoista prosenttia ja oli runsaat 69 miljardia euroa.

Pohjois-Pohjanmaalla voidaan iloita siitä, maakunta kuului niiden kolmen maakunnan joukkoon, jossa myös palkkatulojen määrä kasvoi – ja täällä eniten koko maassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.