Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Verk­ko­kaup­pa.com aloit­taa muu­tos­neu­vot­te­lut, joiden pii­ris­sä koko hen­ki­lös­tö – jopa 110 työ­paik­kaa vaa­ka­lau­dal­la

Yhtiöllä on Kaakkurissa toimivassa Oulun-myymälässä noin 60 työntekijää.

Verkkokauppa.com ilmoitti tänään aloittavansa muutosneuvottelut kannattavuuden turvaamiseksi.

Yhtiön tiedotteen mukaan se sopeuttaa liiketoimintaansa vastaamaan laskenutta kysyntää. Osana tulosparannusohjelmaa se aloittaa muutosneuvottelut, joilla haetaan henkilöstökustannusten osalta noin 6 miljoonan euron vuotuista säästöä.

Muutosneuvottelut alkavat välittömästi ja niiden piirissä on koko henkilöstö, eli noin 770 työntekijää. Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistukset ja olennaiset työsopimusten muutokset koskevat enintään 110 henkilöä.

Verkkokauppa.com on toiminut Oulussa pitkään Kaakkurin kaupunginosassa. Myymälässä työskentelee yhtiön viestinnän mukaan noin 60 henkilöä.

Parannusohjelmalla tavoitellaan kokonaisuudessaan noin 10 miljoonan euron parannusta, josta 5-8 miljoonaa euroa tapahtuisi tänä vuonna.

Parannukset liittyvät muutosneuvottelujen lisäksi yhtiön valikoimaan, varastoon, toimitusvirtoihin ja organisaatiorakenteeseen. Valikoiman tehostamiseen liittyen yhtiö tiedotti tänään aikaisemmin 1,6 miljoonan euron varaston alaskirjauksesta.

– Verkkokauppa.com on hakenut kasvua historiansa alusta alkaen. Tällä hetkellä haastava markkinaympäristö ei anna edellytyksiä kasvuun ja samalla kasvanut kustannustaso heikentää tuloksentekokykyämme. Nyt tehtävillä toimenpiteillä haluamme varmistaa yhtiön tulevaisuuden kannattavuuden, toimitusjohtaja Panu Porkka avaa muutoksia.

– Olemme läpi vuoden tehneet toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi. Jo tehtyjen toimien lisäksi nyt suunnitellut uudelleenjärjestelyt ovat välttämättömiä kilpailukyvyn parantamiseksi, henkilöstön joustavuuden lisäämiseksi ja kiinteiden kustannusten laskemiseksi, Porkka kirjoittaa yhtiön tiedotteessa.

Uudelleenjärjestelyistä tulee yhtiön mukaan noin 1,3 miljoonan euron kustannukset.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.