Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­laan sy­ty­te­tyk­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Venäjän vas­tai­set pa­kot­teet otetaan huo­mioon valtion han­kin­nois­sa – Te­boi­lil­la ei ole enää vel­voi­tet­ta tankata

Venäjän vastaiset pakotteet otetaan jatkossa huomioidaan Suomen valtion hankinnoissa. Virastoilla ja laitoksilla ei ole enää velvoitetta tankata ensisijaisesti venäläistaustaisella Teboililla.

Venäjän vastaiset pakotteet otetaan jatkossa huomioidaan Suomen valtion hankinnoissa.  Virastoilla ja laitoksilla ei ole enää velvoitetta tankata ensisijaisesti venäläistaustaisella Teboililla.

Valtiovarainministeriö on muuttanut päätöstä valtionhallinnon yhteishankinnoista. Päätöksestä poistettiin viranomaisten velvoite käyttää bensiinin ja raskasöljyjen yhteishankintaa.

Ennen päätöksen muuttamista viranomaisten tuli ensisijaisesti tankata Teboililla, joka on Hanselin polttoaineiden  yhteishankintojen päätoimittaja.

Virastot ja laitokset voivat jatkossa harkita itse, käyttävätkö ne polttoaineita koskevia Hanselin sopimuksia vai kilpailuttavatko ne hankinnat itse, jos kilpailutusrajat ylittyvät.

Muutoksen perusteina ovat virastojen erilaiset tarpeet, energian saatavuus- ja hintapaineet sekä Ukrainan sodan vaikutukset turvallisuustilanteeseen.

Pakotteet vaikuttavat hankintoihin

Ministeriö kiinnittää myös virastojen ja laitosten huomiota siihen, että ne selvittävät Venäjän vastaisten pakotteiden vaikutukset nykyisiin ja tuleviin hankintoihinsa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.