Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Venäjän so­ti­laal­li­set ta­voit­teet Uk­rai­nas­sa eivät enää rajoitu vain maan itä­osaan – suun­nit­teil­la "kan­sa­nää­nes­tyk­siä" joiden avulla alueet val­la­taan

Venäjän ulkoministerin mukaan rauhanneuvottelut eivät ole tällä hetkellä järkeviä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Venäjän tavoitteet eivät rajoitu enää ainoastaan Ukrainan itäosaan.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Venäjän tavoitteet eivät rajoitu enää ainoastaan Ukrainan itäosaan.
Kuva: WILLY KURNIAWAN / POOL

Venäjän sotilaalliset tavoitteet Ukrainassa eivät enää rajoitu pelkästään maan itäosaan, sanoo ulkoministeri Sergei Lavrov. Ulkoministerin mukaan Venäjän tavoitteita on muutettu lännen asetoimitusten takia.

Lavrov sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan valtiollisen median haastattelussa, että kyse ei enää ole pelkästään Donetskista ja Luhanskista, vaan myös Hersonin ja Zaporizhzhjan alueista sekä koko joukosta muita alueita.

Lavrovin mukaan rauhanneuvottelut eivät ole järkeviä tällä hetkellä. Ulkoministerin mukaan neuvottelut pitkälti pysähtyivät huhtikuun puolivälissä.

– Se ei ole järkevää tämänhetkisessä tilanteessa, hän sanoi valtionmedian haastattelussa.

USA: Venäjä aikoo liittää vallattuja Ukrainan alueita itseensä

Venäjä aikoo liittää lisää Ukrainan alueita itseensä käyttämällä samoja keinoja kuin vuonna 2014, jolloin se valtasi Krimin niemimaan, Yhdysvallat uskoo.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby sanoo Venäjän aloittaneen jo laittomien alueliitosten valmistelut. Vallatut alueet saatetaan liittää Venäjään jo syyskuussa.

Kirbyn mukaan alueilla pidetään ensin "valekansanäänestyksiä", joiden jälkeen asukkaiden kerrotaan tukeneen Venäjään liittymistä.

– Haluamme tehdä tämän selväksi amerikkalaisille. Tällä ei petetä ketään. Venäjän presidentti Vladimir Putin vain pyyhkii pölyt vuoden 2014 suunnitelmistaan, Kirby sanoi yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Kirbyn mukaan vallatuille alueille on jo nimetty uusi venäläishallinto, joka on aloittanut kansanäänestysten valmistelut. Kirbyn mukaan Yhdysvallat ja sen liittolaiset tulevat vastaamaan nopeasti mahdollisiin kansanäänestyksiin.

Venäjä liitti Krimin niemimaan laittomasti itseensä kyseenalaisen kansanäänestyksen jälkeen vuonna 2014.

Yhdysvallat aikoo toimittaa Ukrainalle neljä Himars-raketinheitinjärjestelmää, kertoo uutiskanava CNN. Sen mukaan maan puolustusministeri Lloyd Austin sanoi keskiviikkona, että raketinheitinjärjestelmät ovat osa maan uusinta aseapupakettia, josta ilmoitetaan virallisesti myöhemmin tällä viikolla.

Juttua täydennetty laajalti kello 18.20. Toinen kappale sekä tieto Lavrovin kannasta rauhanneuvotteluihin.