Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Ve­nä­jäl­lä osoi­te­taan mieltä lii­ke­kan­nal­le­pa­noa vastaan – Yli tuhat ihmistä otettu kiinni pro­tes­teis­sa, kertoo kan­sa­lais­jär­jes­tö

Mielenosoituksia on OVD-infon mukaan ollut ainakin 38 kaupungissa.

Poliisit ottavat kiinni mielenosoittajan Moskovan lähellä keskiviikkona.
Poliisit ottavat kiinni mielenosoittajan Moskovan lähellä keskiviikkona.
Kuva: MAXIM SHIPENKOV

Venäjällä liikekannallepanoa vastustavat mielenosoitukset laajenevat.

Jo yli tuhat ihmistä on otettu kiinni osittaista liikekannallepanoa vastustavissa mielenosoituksissa, kertoo kansalaisjärjestö OVD-info.

Kansalaisjärjestön mukaan mielenilmauksia on ollut ainakin 38 kaupungissa. Kyseessä ovat järjestön mukaan laajimmat mielenosoitukset sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

OVD-info pitää kirjaa kiinniotetuista ja yrittää auttaa heitä.

Uutistoimisto AFP:n Moskovan keskustassa olevien toimittajien mukaan mellakkapoliisi otti kiinni ainakin 50 ihmistä. Pietarissa taas mielenosoittajia otettiin kiinni yksitellen.

– Tulin tänne osallistuakseni mielenosoitukseen, mutta näyttää siltä, että kaikki on jo pidätetty. Nykyhallinto on tuominnut itsensä ja tuhoaa nuorison, sanoi 60-vuotias Aleksei, joka ei suostunut kertomaan sukunimeään.

– Tulin tänne kertoakseni, että vastustan sotaa ja liikekannallepanoa. Pelkään itseni ja veljeni puolesta, perusteli opiskelija Oksana Sidorenko.

Putin kertoi aikaisemmin tänään puheessaan liikekannallepanosta, joka koskee noin 300 000:ta reserviläistä.

Juttua päivitetty kello 22.10 uusilla tiedoilla. Mielenosoitukset ovat levinneet useampiin kaupunkeihin ja pidätettyjen määrä kasvanu.