Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Venäjä ei ehkä pysty vas­taa­maan Uk­rai­nan mah­dol­li­seen vas­ta­hyök­käyk­seen Lu­hans­kis­sa, arvioi Bri­tan­nian puo­lus­tus­mi­nis­te­riö

Ukrainan ulkoministeri kummasteli edelleen, miksei Saksa lähetä Ukrainalle tankkeja.

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock ja Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba lehdistötilaisuudessa 10. syyskuuta. Kuleba on kritisoinut Saksaa siitä, ettei se lähetä Ukrainalle sen tarvitsemia tankkeja.
Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock ja Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba lehdistötilaisuudessa 10. syyskuuta. Kuleba on kritisoinut Saksaa siitä, ettei se lähetä Ukrainalle sen tarvitsemia tankkeja.
Kuva: UKRAINIAN FOREIGN MINISTRY PRESS

Ukrainassa Venäjän joukoilla ei välttämättä ole riittävästi reservejä tai taistelutahtoa vastata Ukrainan mahdolliseen vastahyökkäykseen Luhanskin alueella, arvellaan Britannian puolustusministeriön päivittäisessä raportissa.

Ministeriön mukaan Ukraina on jatkanut vastahyökkäystään maan koillisosassa, missä venäläisten puolustuslinja kulkee Oskil-joen ja Svatoven kaupungin välillä. Venäjä pitänee puolustusministeriön mukaan tämän alueen hallintaa tärkeänä, koska se on yksi harvoista sen hallussa olevista huoltoreiteistä Belgorodista Venäjältä.

Lisäksi alue sijaitsee aivan Luhanskin rajalla. Venäjä on sanonut haluavansa "vapauttaa" Luhanskin, ja merkittävät aluemenetykset Luhanskissa tekisivät nämä aikeet tyhjiksi.

"Miksi emme saa tankkeja?"

Ukraina ulkoministeri Dmytro Kuleba on jälleen kritisoinut lehtihaastattelussa Saksaa siitä, ettei se ole lähettänyt Ukrainalle hyökkäysvaunuja.

– Olemme pyytäneet Leopard-tankkeja ja Marder-panssariajoneuvoja, mutta Saksa lähettää Dingo-panssariajoneuvoja. Olemme kiitollisia niistä, mutta ne eivät ole sitä, mitä eniten tarvitsisimme. Missä on vika? Miksi emme voi saada sitä, mitä tarvitsemme ja mitä Saksalla olisi, Kuleba kyseli saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelussa.

Uutistoimisto AFP:n haastattelussa Kuleba sanoi, että Saksan ja Ukrainan välillä tuntuu olevan "asemuuri", joka liittokansleri Olaf Scholzin olisi revittävä alas.