Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Veikko Ah­ve­nai­sen uuden Ko­ro­na-vals­sin jou­si­kvin­tet­ti­so­vi­tus sai kan­ta­esi­tyk­sen­sä Oulussa – katso vi­deol­ta, kuinka elä­män­myön­tei­nen valssi soi

Valssin nuotteja Avenainen lupaa jakaa ilmaiseksi kaikille halukkaille.

Jyväskylän Palokassa asuva harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen, 91, on ottanut koronaa sarvista säveltämällä elämänmyönteisen Korona-valssin, jonka nuotteja hän lupaa jakaa ilmaiseksi halukkaille. Ne voi tilata sähköpostiosoitteesta veikko.ahvenainen@nic.fi.

– Valssin ensimmäinen osa on mollissa. Sen jälkeen tulee duuriosa, joka toivottavasti luo iloa, uskoa elämään ja tulevaisuuteen. Koetetaan yhdessä mennä eteenpäin

Oulu Sinfonian jousisoittajat, viulistit Lasse Joamets ja Mikko Sorri, alttoviulisti Johanna Tuikka, sellisti Arto Alikoski ja kontrabasisti Antoine Greuzard.kannattivat kollegansa ajatusta.

Torstaina he kantaesittivät Madetojan salissa Ahvenaisen valssistaan tekemän jousikvintettiversion ennen koko orkesterin suoratoistokonserttia myöhemmin samana iltana. Esityksen voi kuunnella oheisesta linkistä.

– Minulle tämä sopi mainiosti, esiinnyinhän 1970-luvulla kaksi kertaa myös silloisen Oulun kaupunginorkesterin solistina. Niistä konserteista jäi hyvät muistot, Ahvenainen muistelee.

Ahvenainen laskee, että häneltä peruuntui viime vuonna koronan takia noin 70 esiintymistä Suomessa ja Ruotsissa. Tämä vuosi vaikuttaa niin ikään hiljaiselta.

Ruotsalaissyntyisen vaimonsa, harmonikkataiteilija Carina Nordlundin kanssa Ahvenainen on joutunut siirtämään sovittuja konsertteja myöhempiin ajankohtiin.

"Vanhuus tulee silloin, kun mikään ei enää kiinnosta."
Veikko Ahvenainen

– Olen korona-aikana säveltänyt ja sovittanut kappaleita sekä suunnitellut tulevia levytyksiä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.