Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Ve­gaa­ni­kok­ki val­mis­taa sie­nis­tä, pu­na­juu­ris­ta ja lins­seis­tä vaikka "han­hen­mak­saa" – Kokeile myös täysin ve­gaa­nis­ta pan­na­cot­taa

Vuodenvaihde toi taas tullessaan vegaanihaasteen. Kokeile tänä vuonna tammikuussa täysin kasvisperäisistä aineksista valmistettua feikkihanhenmaksaa, munakoisopihvejä tai kookosperunapyrettä. Myös klassikkojälkiruoka pannacotta onnistuu täysin vegaanisena.

Hanhenmaksa on kallis ja epäeettinen herkku, jota ei luonnollisesti koskaan vegaanin pöydästä löydä. Kokeile sen sijaan faux grasia, jonka teossa ei ole vahingoitettu yhtään eläintä. Siinä käytetään linnun maksan sijaan sieniä, punajuurta, linssejä, saksanpähkinöitä sekä loraus oliiviöljyä ja tilkka konjakkia.

Usko tai älä, mutta arkisesta perunapyreestäkin saa kauniin ja maistuvan annoksen, kun siihen yhdistää rapeaa ja valkosipulista kaali-perunapaistosta. Keitä perunat voimakkaassa ja riittävän suolaisessa kasvisliemessä, niin saat pyreeseen paljon makua. Kookoskerma tuo soseeseen mukavan kermaisen tuntuman, mutta voit toki käyttää muitakin kasvispohjaisia maitovalmisteita.

Öljyinen pestopasta munakoisopihvien kera vie makumatkalle Etelä-Euroopan lämpöön. Parilapannulla saat pihveihin kauneimman pinnan.

Raikas ja lohkeileva pannacotta on italialainen jälkiruokaklassikko, johon tavallisesti käytetään kermaa ja liivatetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.