Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ve­gaa­nien mie­len­osoi­tus­is­ku Ra­nual­le to­teu­tui vii­kon­lop­pu­na –ak­ti­vis­tien vaa­ti­mus oli kui­ten­kin suun­nat­tu väärään osoit­tee­seen: "Kyllä maail­maan mie­li­pi­tei­tä mahtuu"

Ranua Resortin mukaan sen ravintoloissa on tarjoilla monenlaisia kasvisruokia ja pyynnöstä myös täysvegaaniruokaa. Kunnanhallitus ei kuitenkaan päätä ravintoloiden ruokalistoista, vaikka vegaanit näin ilmeisesti ajattelivat.

Pieni vegaaniaktivistiryhmä järjesti Ranuan eläinpuiston edustalla mielenilmauksen lauantaina 4. maaliskuuta. Mielenosoittajat vaativat, että suosittu matkailukohde muuttaa tarjoamansa ravintoloissa täysin kasvispohjaiseksi.

– Eläinpuisto kiihdyttää lajikatoa tarjoamalla eläinperäisiä ruokia ravintoloissaan ja on tietoinen eläintuotannon yhteydestä kuudenteen massasukupuuttoaaltoon, muttei silti toimi. Tämän takia vaadimme, että Ranuan eläinpuiston ravintola ryhtyy täysin kasvipohjaiseksi, porukan puuhamies Benjamin Pitkänen kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Vegaanivaatimuksen kohteena oli Ranuan kunnanhallitus, jonka pitäisi niin sanotusti ottaa koppi asiasta. Eläinpuiston ja matkailupalveluiden taustayhtiö, Ranuan seudun matkailu oy, on sataprosenttisesti kunnan omistama yhtiö.

Mielenosoittajat eivät vaatineet eläinpuiston asukkaille vegaanitarjoilua, vaan ainoastaan ihmisille. Kuvassa ahma.
Mielenosoittajat eivät vaatineet eläinpuiston asukkaille vegaanitarjoilua, vaan ainoastaan ihmisille. Kuvassa ahma.
Kuva: Pekka Aho

Ranua Resortin markkinointipäällikkö Heini Lumijärvi kertoo, että eläinpuiston ravintolapalveluiden operatiivinen johto ei ole kunnanhallituksen käsissä, mutta "mielenosoittajien viesti tuli muuten selväksi".

– On hyvä, että Suomessa on vapaus osoittaa mieltä ja kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu. Mielenilmauksesta ei seurannut häiriötä. Meidän ravintoloissa on tarjoilla kasvisruokia ja pyynnöstä saa vegaaniruokaa. Asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan mennään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.