Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ve­gaa­nien mie­le­no­soi­tu­sis­ku Ra­nual­le to­teu­tui vii­kon­lop­pu­na –ak­ti­vis­tien vaa­ti­mus oli kui­ten­kin suun­nat­tu väärään osoit­tee­seen: "Kyllä maail­maan mie­li­pi­tei­tä mahtuu"

Ranua Resortin mukaan sen ravintoloissa on tarjoilla monenlaisia kasvisruokia ja pyynnöstä myös täysvegaaniruokaa. Kunnanhallitus ei kuitenkaan päätä ravintoloiden ruokalistoista, vaikka vegaanit näin ilmeisesti ajattelivat.

Pieni vegaaniaktivistiryhmä järjesti Ranuan eläinpuiston edustalla mielenilmauksen lauantaina 4. maaliskuuta. Mielenosoittajat vaativat, että suosittu matkailukohde muuttaa tarjoamansa ravintoloissa täysin kasvispohjaiseksi.

– Eläinpuisto kiihdyttää lajikatoa tarjoamalla eläinperäisiä ruokia ravintoloissaan ja on tietoinen eläintuotannon yhteydestä kuudenteen massasukupuuttoaaltoon, muttei silti toimi. Tämän takia vaadimme, että Ranuan eläinpuiston ravintola ryhtyy täysin kasvipohjaiseksi, porukan puuhamies Benjamin Pitkänen kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Vegaanivaatimuksen kohteena oli Ranuan kunnanhallitus, jonka pitäisi niin sanotusti ottaa koppi asiasta. Eläinpuiston ja matkailupalveluiden taustayhtiö, Ranuan seudun matkailu oy, on sataprosenttisesti kunnan omistama yhtiö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.