Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Va­rus­mie­het ottivat kuvia naa­mio­asuis­sa Kainuun pri­kaa­tis­sa, yhden puku syttyi pa­la­maan ja ai­heut­ti vakavat pa­lo­vam­mat – poliisi aloitti esi­tut­kin­nan

Poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksesta, jossa varusmies sai palovammoja Kainuun prikaatissa maanantai-iltana. Oulun poliisilaitos kertoo, että Puolustusvoimat on pyytänyt poliisia suorittamaan asiassa esitutkinnan.

Yksi varusmies sai tutkittavassa tapauksessa vakavia palovammoja. Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun tällä viikolla kotiutuvat varusmiehet olivat olleet kokoontuneena yhdessä tuvassa ja he olivat ottaneet valokuvia naamioasuihin pukeutuneina. Tilanteessa oli käsitelty sytytintä ja toistaiseksi tuntemattomasta syystä yhden varusmiehen puku syttyi palamaan.

Palavat vaatteet saatiin sammutettua vasta tuvan käytävällä olleessa suihkussa, vaikka muut paikalla olleet antoivat tilanteessa välittömästi apua.

Vakavia palovammoja saanut henkilö on sairaalahoidossa. Lisäksi kaikki tuvassa olleet varusmiehet altistuivat savulle. Kainuun prikaatin mukaan savulle altistui kaikkiaan seitsemän ihmistä ja yksi heistä toimitettiin sairaalaan lisätutkimuksiin.

Poliisin mukaan tapausta tutkitaan törkeänä vammantuottamuksena ja palvelusrikoksena, mutta tämän hetkisen tiedon perusteella kyse ei ole tahallisesta teosta. Tutkittavat nimikkeet voivat vielä tarkentua.

Kainuun prikaati kertoo, että asiasta on keskusteltu tiistaiaamuna sekä varusmiesten että henkilöstön kanssa.

Poliisi ja Puolustusvoimat jatkavat tapauksen tutkintaa.