Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pääe­siin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Värtön Jaa­kon­ku­jan kau­pun­ki­pien­ta­lot pal­kit­tiin Oulun ra­ken­nus­val­von­nan Tuu­mas­tuk­ki-pal­kin­nol­la

Kuvassa näkyy kaupunkipientalon muotokieltä osoitteessa Jaakonkuja 4.
Kuvassa näkyy kaupunkipientalon muotokieltä osoitteessa Jaakonkuja 4.
Kuva: Oulun kaupunki

Oulun rakennusvalvonta on myöntänyt vuoden 2022 Tuumastukki -palkinnon Jaakonkujan kaupunkipientaloille. Kaupunkipientalot sijaitsevat Värtön kaupunginosassa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että osoitteessa Jaakonkuja 2 ja 4 sijaitsevat kaupunkipientalot edustava tiivistä, huolellisesti suunniteltua ja hienovaraisesti rakennettuun ympäristöön sovitettua täydennysrakentamista. Talot sijaitsevat Värtössä alueella, joka on merkitty kulttuuriympäristön vaalimisen kannalta maakunnallisesti tärkeäksi alueeksi.

Jaakonkujalle on suunniteltu ja jo osin toteutettu kaksi viiden kytketyn asunnon kaupunkipientalohanketta.

Palkinnon perusteluissa sanotaan, että hankkeet mahdollisti asemakaavamuutos ja kaavaa täydentävä, alueen ominaispiirteet huomioiva rakentamistapaohje.

Kunniakirjat luovutettiin rakennustapaohjeen laatimisessa konsulttina toimineelle Luo arkkitehdeille, Jaakonkuja 2:n arkkitehtisuunnittelusta vastanneelle Arkkijussi Oy:lle ja Jaakonkuja 4:n arkkitehtisuunnittelusta vastanneelle Arkkitehti Takkunen Oy:lle.

Viime vuonna palkinto myönnettiin OYSin uuden sairaalan A-rakennukselle.