Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Van­hem­muus muuttaa pa­ris­kun­tien in­tii­mie­lä­mää, asian­tun­ti­ja muis­tut­taa "ka­len­te­ri­sek­sin" mer­ki­tyk­ses­tä – kuun­te­le Päin per­het­tä -pod­cas­tin uusi jakso täältä

Päin perhettä -podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan vanhempien ruuhkavuosiseksistä. Vieraana oululainen erityistason seksuaaliterapeutti Sari Hietala.

Seksuaaliterapeutti Sari Hietala rohkaisee pareja merkkaamaan kalenteriin ajan yhteiselle intiimille ajalle.
Seksuaaliterapeutti Sari Hietala rohkaisee pareja merkkaamaan kalenteriin ajan yhteiselle intiimille ajalle.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kesälomalla olisi aikaa aikuisten kahden keskeiselle kivalle, mutta lapset pyörivät jaloissa ja teinit valvovat myöhään. Oikeaan tunnelmaan voi olla hankala virittäytyä, jos illalla päällimmäisenä ajatuksena on nukahtaminen.

Seksin ollessa kaukana mielestä keskellä vauva-arkea myös vanhempien läheisyys voi kadota, ja etäisyys toiseen kasvaa.

Kuilua voi kuroa umpeen yksinkertaisen kuuloisilla teoilla, jotka vaativat kuitenkin tietoisen ponnistelun.

– Arkiläheisyys on hyvin tärkeää. Halailu, toisen koskettaminen, hellyyden osoittaminen. Arkiläheisyydessä ei tarvitse olla seksin lupausta. Läheisyys luo turvallisuuden tunnetta, joka lähtee hiljaa johtamaan kohti seksiä, seksuaaliterapeutti Sari Hietala kertoo.

Hietala puhuu "kalenteriseksistä". Tällä hän rohkaisee pareja merkkaamaan kalenteriin ajan yhteiselle intiimille ajalle.

– Raadollisessa arjessa spontaani seksi on toki hienoa, jos lykästää, mutta kalenteriin merkatusta seksistä voi tehdä jännittävää ja siihen voi virittäytyä flirttailemalla ja pienillä kosketuksilla, Hietala vinkkaa.

Lue lisää Hietalan ajatuksia ruuhkavuosiseksistä

Kuuntele Päin perhettä -podcastin uusin jakso alla olevasta soittimesta.