Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­sop­sy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Vanha Kaleva: Valtio ra­ken­taa Imat­ral­le suuren säh­kö­voi­ma­lai­tok­sen

Kaleva 2.11.1921. Imatran kosken lunastaminen waltiolle. Waltion suoritettawa kuudetta miljoonaa markkaa. Kuten tunnettua, aikoo waltio rakentaa Imatralle suuren sähköwoimalaitoksen. Tätä warten on ollut pakkoluowutusmenettely käynnissä erinäisten koskien ja maa-alueittein luowuttamiseksi waltiolle.

Pari wiikkoa sitten saatiin näiden alueiden arwioiminen loppuunsuoritetuksi ja wiime lauantaina julistettiin asiasta päätös. Sen mukaan tulee waltion suorittaa koskien ja ranta-alueittein omistajille yhteensä noin 5,071,000 mk.

Suurin loppusumma on suoritettawa Linnankoskesta, jonka omistaa eräs alkujaan pietarilainen yhtiö. Sitä koskewa lunastussumma nousee noin 3,300,000 markkaan ja sisältyy siihen myöskin hinta koskessa olewasta wanhasta woimalaitoksesta. Lähinnä suurin lunastussumma tulee Elektro-Metallurgissa Ab:lle, joka saa noin 629,000 mk.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.