Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vanha Kaleva: Työ­väen­opis­to le­vit­tää kan­sa­lais­tie­toa ja va­lis­tus­har­ras­tus­ta

Kaleva 12.9.1923. Oulun Työväenopisto aloittaa lukuvuotensa t.k. 14 p:nä. Opiston tarkoituksena on levittää kansalaistietoa ja yleistä valistusharrastusta paikkakunnalla. Alkavana toimintakautena opisto m.m.

1) antaa säännöllistä luento-opetusta yhteiskuntatiedossa ja maailmankirjallisuudessa;

2) järjestää julkisia luentotilaisuuksia, joissa lyhyehköin luentosarjoin käsitellään erilaisia yleissivistykseen kuuluvia kysymyksiä;

3) antaa tuntiopetusta muodollisen sivistyksen ja käytännöllisen elämän piiriin kuuluvissa aineissa kuten oikein- ja ainekirjoituksessa, kotitaloudessa ja naisten käsitöissä, laskennossa, kirjanpidossa, ruotsinkielessä, esperantossa, kansakoulukurssissa, kaunoluvussa ja laulussa.

Ilmoittautuminen tapahtuu perjantaina ja lauantaina t.k. 14–15 p:nä klo 6–7 sekä sunnuntaina t.k. 16 pnä klo 12–1 Työväentalon n.s. puusalissa.

Avajaisjuhla pidetään Työväentalon juhlasalissa maanantaina t.k. 17 p:nä klo 7,30 ip.

Raivoisa mielenosoitus salajärjestöä vastaan

Washington, 31.8. (STT) Perth-Amboyssa New Jerseyn valtiossa piiritti viiteen tuhanteen nouseva suuttunut kansanjoukko 150 Ku Klux Klanin jäsentä, jotka olivat Nasoniv Hallissa. Poliisi koetti tuntikausia pidättää väkijoukkoa, jotta se ei olisi hävittänyt taloa ja pahoinpidellyt kokouksen osanottajia.

Levottomuudet alkoivat jo eilen illalla, jolloin 500 Ku Klux Klanin jäsentä avasi kokouksen, josta aikaisemmin oli ilmoitettu. Poliisi koetti ehkäistä kansanjoukon hyökkäystä käyttäen tällöin pistooleja ja kyynelpommeja sekä saaden apua palokuntalaisilta, jotka suuntasivat vesisuihkuja kansanjoukkoon. Väkijoukko tunkeutui kuitenkin eteenpäin ja särki kokoustalon akkunat sekä pahoinpiteli useita kokouksen osanottajia, jotka puolustivat taloa. Useita henkilöitä loukkaantui ja joukko pidätyksiä tapahtui, mutta ketään ei ole kuollut. Lopuksi väkijoukko hajaantui ja kokouksen osanottajat pääsivät poistumaan talosta.

Ottakaa varas kiinni!

S.O.K.-niminen uusi polkupyörä varastettiin maanantai-iltana Kempeleen-Salon osuusk. pihalta. Tuntomerkit ovat, tiikasuojat ja vanteet vaaleankeltaiset, petaalit jonkunverran vääntyneet, toisesta petaalista 1 kumi pudonnut, keskiväliltä ja on oikaistu joten osa niklausta on varissut pois.

Ohjaustanko on leveä ja kädensijat mustat kuttaperkkaiset. Jos joku pyörästä eli varkaasta tietäisi pyydetään palkkiota vastaan ilmoittamaan Limingan piirin nimismiehelle, Kempeleeseen.

Maalta tullut 17–19 v. tyttö saa paikan palvelijana pienessä perheessä. Lähemmin Nummikatu 30, pihan perällä.

Vanha Kaleva -sarja kertoo uutisia vuosikymmenten takaa.

Åström mainosti hartsinsa olevan "kaunista, kestävää ja sitkeätä". Tuotetta myytiin pullossa.
Åström mainosti hartsinsa olevan "kaunista, kestävää ja sitkeätä". Tuotetta myytiin pullossa.