Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Vanha Kaleva: Rau­das­ky­län kris­til­li­sen kan­san­opis­ton vie­rai­ta haet­tiin vih­kiäis­juh­laan sa­doil­la he­vo­sil­la

Kaleva 8.12.1920. Kalajokilaakson kristillisen kansanopiston vihkiäisjuhla. Tuskinpa on Nivalan ja Ylivieskan rajamailla nähty niin suuremmoista juhlatilaisuutta kuin oli joulukuun 1 p:nä.

Asiakin oli suuri. Kalajokilaakson heränneet saivat pyhittää uuden suuren vasta valmistuneen opistonsa Herralle, jolle he ovat sen aikoneet pystyttää.

Juhlavieraita saatiin ottaa vastaan juhlapäivän aamuna kautta maan, etelästä ja pohjoisesta. Heitä oltiin Ylivieskan asemalla vastaan ottamassa sadoilla hevosilla. Ylivieskan kirkonkylässä olivat heränneet ystävät varanneet vieraille yösijan. Muutamia tuli jo edellisenä yönä seudullemme. Mutta heti seuraavan aamun valjetessa alkoi olla tien täydeltä vaeltajia Raudaskylää kohden hevosilla ja jalkaisin. Siinä meni vanhaa ja nuorta körttipukuista kansaa päämääränään uusi kansanopisto, varmastikin toivoen, että ”minäkin raukka saisin yhdenkään murusen Herran suuresta armopöydästä”.

Kellon lähetessä yhdeksää alkoivat sankat joukot saapua juhlapaikalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.