Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Jääkiekko: Kärpät otti viimein en­sim­mäi­sen kolmen pisteen voit­ton­sa

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Py­hä­jär­wel­lä kou­lu­pa­lo, wa­kuu­tus ei vastaa li­ki­main­kaan omai­suu­den arvoa

Kaleva 8.11.1922. Tuhoisa kansakoulun palo. Wuohtomäen koulurakennus Pyhäjärwellä kaikkine irtaimistoineen tulen saaliiksi.

Wiime kuun 31 p:nä puolen päiwän tienoissa pääsi tuli, toistaiseksi tuntemattomalla tawalla, walloillleen Pyhäjärwen Wuohtomäen kansakoulurakennuksessa opettajan asuinhuoneessa.

Tuli lewisi niin tawattomalla nopeudella, että muutaman kymmenen minuutin kuluttua oli kaikki huoneet tulta täynnä, joten palawasta rakennuksesta ei ehditty pelastaa mitään irtaimistoa.

Opettajalta paloi m.m. pito- ja makuuvaatteet niin tyyten, että ei jäänyt muuta waatetusta kuin mitä sillä kertaa sattui päällä olemaan.

Mikä vielä ikäwintä, lienee opettajain irtaimisto ollut wakuuttamaton, joten wahinko on sitä tuntuwampi.

Palanut koulurakennus sekä kalusto oli wakuutettu Oulun läänin Keskinäisessä Palowakuutusyhtiössä niin halwasta, ettei se wastaa likimainkaan palaneen omaisuuden arwoa, joten myös kunnalle tuli palon johdosta tuntuwa wahinko.

Antoi takaisin

Raunion Kalle on teurastanut lihavan sian. Kun se oli siivottu ja silistetty, ripustettiin se aitan ovelle. Niin kulkee ohi Suutari-Matti, pysähtyy ja katselee kinkkuniekkaa. Matti: ”Kukas se tuhon on hirtetty?” Kalle: ”Eikös sukua tunneta?” Matti: ”Jaaha. Jos se niin on, niin otan osaa suruunne.”

Sähkövirran hintojen korotus

Oulun rahatoimikamari puoltaa tehtyä ehdotusta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.