vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vanha Kaleva: Me­ri­ja­lin pas­til­leis­sa poh­jois­mai­nen maku

Kaleva 7.9.1973. Tehdas ja yhdyskuntapäivien merkeissä saattoi torstaina tutustua muun muassa Merijalin makeistehtaaseen. Karamellin valmistamista esiteltiinkin päivän kuluessa ainakin 500:lle innokkaalle makeisten ystävälle. Kierroksien yhteydessä yritettiin järjestää ainoastaan virallinen ”maistelu”, mutta monenpa vieraan suu tuntui maiskuvan muulloinkin.

Toimitusjohtaja Rurik Nordmanin mukaan eri tyyppiset pastillit muodostavat noin 90 prosenttisesti tehtaan tuotannon.

– Tällä hetkellä tuotannosta menee suurin osa Suomen markkinoille mutta jatkuvasti pyritään myöskin laajentamaan vientiosuutta lähinnä Pohjoismaihin, sillä pastilleissammehan on pohjoismainen maku.

Oululainen Markku Kukkoaho teki yhä voimassa olevan 400 metrin juoksun Suomen ennätyksen Münchenin olympialaisissa vuonna 1972.
Oululainen Markku Kukkoaho teki yhä voimassa olevan 400 metrin juoksun Suomen ennätyksen Münchenin olympialaisissa vuonna 1972.

Iskias esti Kukkoahon osanoton Edinburghiin

Markku Kukkoaho ei voi juosta myöskään Euroopan Cupin finaalissa Edinburghissa, sillä jalassa oleva iskias ei ole vieläkään parantunut. Kukkoaho ei matkustanut torstai-iltana Suomen yleisurheilumaajoukkueen mukana Edinburghiin Euroopan Cupin loppuotteluun.

Hän veti torstaina aamupäivällä viimeistelyharjoitustaan Oulussa, ja silloin antoi vanha iskiasvamma taas vihlovan merkin olemassaolostaan. Kukkiksella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin soittaa urheiluliittoon ja peruuttaa lähtönsä.

Varakapteenin poisjäänti merkitsi Ossi Karttuselle lisäurakkaa. Hän joutuu juoksemaan jo lauantaina 400 metriä sunnuntain 200 metrin ja pitkän viestin lisäksi.

Viihde ei ole pop

Oulun kaupunginorkesterin syyskauden ensimmäinen konsertti on samalla perinteinen Oulu-päivän konsertti. Yleensä ottaen ja myös tämän konsertin perusteella voi sanoa, että viihde ei ole pop. Viihdemusiikkia ei meillä osata tehdä. Tai kyllä poikkeuksia löytää, kuten Oulussa hiljan vieraillut kapellimestari George de Godzinsky. Nyt kuultu konsertti oli pitkästyttävä ja köyhäilmeinen, musisointi ei ottanut soittajia eikä antanut kuulijoille.

Jukka Hapuoja entisenä oululaisena johti konsertin. Pohjalaisen jäykkää oli soiva tulos. Henki oli lähempänä pitkospuiden ankeutta kuin unkarilaisittain syttyvää välitöntä menoa. Erityisesti konsertin alkupuoli oli lattea ja turhan pitkäkin.

Kirjeitä toimitukselle

Tarrat pyykkipoikien tilalle. Pyöräiltäessä pyykkipojat ovat todella kätevät lahkeiden kaventajat, mutta ne ovat kuitenkin "irralliset" ja voivat unohtua jonnekin. Parempi keino välttää lahkeiden likaantuminen on pienten tarrapalasten ompeleminen lahkeiden sisäpuolelle. Tämä keino on halpa eikä jää pois matkastakaan, jos muistaa pukea housut jalkaansa.

Vanha Kaleva-sarja kertoo tällä kertaa uutisia 50 vuoden takaa.