Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Kiuk­kui­sen hevosen halu purra saadaan kuriin hai­se­val­la li­ha­pa­lal­la

Kaleva 13.9.1922. Hyvä keino vihaisten hevosten puremishalun estämiseksi. Löytyy purevia hevosia, jotka ovat vaarallisia hoitajillensa, sillä ei milloinkaan ole varmaa milloin sellainen hevonen puraisee kiukussaan.

Mutta se lakkaa siitä tavasta, jos sen kanssa menettelee seuraavasti: Ottaa palan tuoretta lihaa ja antaa sen olla kunnes se kovasti haisee. Sitten kietasee sen rasun sisälle ja vie talliin.

Kun sitä äkkiä tarjoo hevoselle, niin se kiukussaan puree sitä. Mutta oitis se haju menee hevosen sieraimiin, eikä se enempää pure, vaan vetäytyy nolona taaksepäin ja näyttää nololta.

Jokut oikein kiukkuiset hevoset tarvitsevat kaksi sellaista läksyä, mutta ei useampaa. Puremisen halu katoaa.

Kirja haudantakaisesta elämästä

Haudantakaisesta elämästä ilmestyi muutama vuosi takaperin Englannissa teos, joka on herättänyt suurempaa huomiota kuin mikään muu kirja nykyisen sukupolven aikana: tunnetun tiedemiehen sir Oliver Lodgen "Raymond eli haastattelu haudan takaa, todisteita muistin ja tunteen säilymisestä kuoleman jälkeen".

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.