Oulun kaupunginjohtaja: Ky­syim­me seit­se­mäl­tä merk­ki­hen­ki­löl­tä, ai­ko­vat­ko he hakea Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jak­si

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Karkauspäivä: Ou­lu­lai­sen Annukka Määtän, 28, kakussa on vasta 7 kynt­ti­lää

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Vanha Kaleva: Kemin muu­mios­ta vain vahva si­de­ku­dos jäl­jel­lä

KALEVA 27.5.1971. Vain vahva sidekudos oli jäljellä, mutta muu osa oli häipynyt vuosisatojen kuluessa. Tämän kertoi Oulun yliopiston oikeuslääketieteen professori Jorma Hirvonen todenneensa tutkittuaan alustavasti pari viikkoa sitten otettuja näytteitä Kemin vanhassa kirkossa olevan kirkkoherra Nikolaus Rungiuksen muumion ihosta. Muumio on peräisin 1600-luvun alkupuolelta.

Professori Hirvonen ei uskonut jatkotutkimuksen tuovan mitään uutta vaan vain varmistavan tutkimuksen tuloksen. Tutkimukseen saadaan kuitenkin tietoja muumioitumisprosessissa tapahtuvista ihokudoksen muutoksista oikeuslääketieteellistä tutkimusta silmälläpitäen.

Lastentarhatarve todettu Ylivieskassa. Lastentarhan kokopäiväosasto on kiireellisin Ylivieskassa. Tätä osoittaa koteihin lähetetyn kyselyn vastaukset. Puolet vastanneista ilmoittaisi lapsensa kokopäivähoitoon lastentarhaan, jos sellainen kaupunkiin perustettaisiin. Tulijoita olisi jo kyselyn perusteella 90 lasta.

Kyselyjä lähetettiin 400 ja niistä palautettiin 184.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.