Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Vanha Kaleva: Es­pe­ran­ton lu­ke­mi­nen kiin­nos­taa Oulun työ­väe­no­pis­tos­sa, alet­ta­neen opettaa myös op­pi­kou­luis­sa

Kaleva 17.9.1920. Esperanton harrastus Oulussa. Paitsi työväenopistossa alettaneen esperantoa opettamaan myös oppikouluissa. Kuten tunnettua, on kouluhallitus myöntänyt avustusta esperanton opettamiseksi valtion kouluissa. Tässä suhteessa on Oulussa jo ryhdytty toimenpiteisiin, ja on toivoa, että esperanto saadaan vapaaehtoisena aineena kolmeen täkäläiseen oppikouluun.

Työväenopiston opetusohjelmaan kuului, kuten tunnettua, esperanto viime vuonna, jolloin sitä opiskeli pari sataa oppilasta. Tänäkin työkautena on tämä kansainvälinen apukieli pysytetty opiston ohjelmassa. Eilen ilmoittautui opiston esperantotunneille 80 oppilasta.

Profesori Oskar Merikanto. Jäähyväiskonsertti. Prof. Oskar Merikannon jäähywäiskonsertti on täällä ensi tiistaina. Tilaisuus tulee olemaan harwinainen ja mielenkiintoinen jo siksikin, että harwoinpa saamme wieraaksemme taiteilijaa, joka on Suomen suurimpia ja tunnetuimpia musiikkimiehiä. Oskar Merikannon-nimi yksin riittää takeeksi konsertin onnistumiseen. Luulemme yleisöllemme olevan mielenkiintoista saada lähempiä tietoja tästä pidetystä taiteilijasta.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.