Tilaajille

Vanha ar­mei­ja­ta­va­ra käy hyvin kau­pak­si, mutta osasta sitä myy­vis­tä myy­mä­löis­tä luo­vu­taan – ky­syim­me, miksi Oulun SA-kaup­pa lo­pe­te­taan

Puolustusvoimien käytöstä poistettuja tavaroita myyvä SA-kauppa sulkee keväällä myymälänsä Oulussa ja Jyväskylässä. Jäljelle jää vain Hämeenlinnan myymälä. Nettimyymälää ei avata ainakaan lähiaikoina.

Puolustusvoimien käytössä olleet ja varastoista poistetut käyttämättömät vaatteet ovat SA-kauppojen myydyimpiä artikkeleja.
Puolustusvoimien käytössä olleet ja varastoista poistetut käyttämättömät vaatteet ovat SA-kauppojen myydyimpiä artikkeleja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

SA-kauppa myy tavaransa periaatteessa romuna, mutta lähes kaikki myyntiin laitettu löytää ostajansa. Monenlaisia armeijan vaatteita vuosikymmenten varrelta kuuluu kaupan valikoimaan, mutta esimerkiksi kovasti kysyttyjä harmaita peltipaitoja ei ole ollut myynnissä pitkään aikaan. Suksia on myyty kuluvan talven aikana satoja pareja.

Materiaalin myynnistä vastaavan Millog Oy:n jälkikäsittelyn logistiikkapäällikkö Petri Lundelin, millainen tavara myy hyvin?

– Armeijan pyörät ovat todella haluttuja, ne menevät kaupaksi huonokuntoisinakin. Parhaiden, aivan ajokuntoisten pyörien hinta on ollut 76 euroa. Harmaita armeijan vilttejä haluttaisiin kovasti, mutta niitäkään ei enää tule myyntiin. Suksia siteineen on myyty 25 eurolla. Kenttäkeitin viedään käsistä heti, kun sellainen joskus harvoin myyntiin saadaan.