Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Valtion tur­val­li­suut­ta ei ko­hen­ne­ta uusia hal­lin­non siiloja luo­mal­la

Pääministerin tueksi halutaan luoda turvallisuuspoliittinen yksikkö. Esitys on saanut nuivan vastaanoton. Nykyinen ulkopoliittinen päätöksentekomalli on toimiva. Hallituksen ja eduskunnan sujuva tiedonsaanti Nato-kysymyksistä pitää kuitenkin turvata.

Tiistaina kuultiin kolmas kielteinen lausunto ajatuksesta luoda valtioneuvoston kansliaan oma turvallisuuspolitiikan yksikkö. Vuorossa oli Pääesikunta. Aiemmat kaksi kantaa ovat tulleet ulkoministeriöltä ja tasavallan presidentiltä.

Pääesikunnan mukaan ulko- ja puolustusministeriöt tuottavat jo tarvittavan ulko- ja turvallisuuspoliittisen tiedon ja asiantuntijuuden. Lausunnossa myös todetaan, ettei asiassa ole käsitelty mitenkään sitä, miten muutos voisi vaikuttaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan sekä sotilaallisen maanpuolustuksen asioiden käsittelyyn valtiotasolla. Tämä tarkoittanee huolta nykyisen koneiston toiminnan häiriintymisestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.