Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Va­lo­teok­sia nähdään Oulun mar­ras­kuus­sa, vaikka va­lo­fes­ti­vaa­li pe­rut­tiin­kin – ou­lu­lai­set haas­te­taan mukaan mar­ras­kuun va­lai­se­mi­seen

Kaupunginojan valaistus on yksi pysyvistä valaistuskohteista Oulussa, joita voi käydä ihastelemassa pimeään aikaan.
Kaupunginojan valaistus on yksi pysyvistä valaistuskohteista Oulussa, joita voi käydä ihastelemassa pimeään aikaan.
Kuva: Jukka Leinonen

Lumo-festivaalin perumisesta huolimatta Oulussa nähdään marraskuussa valoteoksia. Valofestivaali päätettiin perua koronaviruksen vuoksi, mutta valoteoksia näkyy Oulun katukuvassa suunniteltuna festivaaliviikonloppuna 20.–22. marraskuuta.

Valoteoksista nähdään muun muassa Valveen Lumoava metsä -ikkunateos, Pokkitörmän alikulun valaiseva Sillan salaisuus ja Pölökkypäitten poloku Martinniemessä. Myös aiemmilta festivaaleilta tutut Valoukot kiertävät kaupungissa 20.–22. marraskuuta.

Ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen kertoo tiedotteessa, että osa ohjelmasta oli mahdollista toteuttaa turvallisesti pienillä muutoksilla.

– Monen teoksen toteuttaja tai yhteistyökumppani oli valmis edelleen tarjoilemaan kaupunkilaisille Lumo-elämyksiä, Halunen kertoo.

Vastaava tuottaja Anna Lanaksen mukaan osa valoteoksista on nähtävillä pidempäänkin.

Marraskuussa nähtävien valoteosten lisäksi Oulussa on useita Oulun kaupungin aiemmin toteuttamia valoteoksia. Pysyviä teoksia ovat muun muassa Plaanaojan valaiseva Kaupunginojan hehku, Tähtitornin julkisivuvalaistus ja Patosillan lisävalaistus.

Oulun kaupungin mukaan oululaiset haastetaan Lumo-ilmiö -kilpailuun. Kisaan voi osallistua valaisemalla vaikka pihansa, itsensä, postilaatikkonsa tai esimerkiksi näyteikkunansa. Kuvan voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #lumoilmiö. Ilmiöön voi osallistua 13. joulukuuta saakka.

Marraskuussa nähtävät valoteokset:

1. Valoukkojen pop up -tempauksia eri kohteissa

2. Kulttuuritalo Valveen ikkunoissa Lumoava metsä, Hallituskatu 7

3. Sillan salaisuus Pokkitörmän sillan alittavassa kevyenliikenteenväylässä

4. Pölökkypäitten poloku ja kylä, Martinniemessä

5. AJASSA - ennen vanhaan - nyt - tulevaisuudessa, Oulun taidekoulun ikkunoissa

6. 365 O’clock, Linnanmaalla

7. LähiTapiola-talon ikkunavalaistukset, Kirkkokatu 9:ssä