Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Valkean ke­sä­ka­dun naisten illassa oli – paljon naisia

Oululaismiehiä ei kiinnostanut kauppakeskus Valkean Naisten ilta laisinkaan, vaikka saivat lopulta luvan tulla tapahtumaan.

Kauppakeskus Valkea oli lauantaina täpö täynnä naispuolista naisille tarkoitetussa illassa. Yksi illan esiintyjistä oli Mikko Leppilampi yhtyeineen.
Kauppakeskus Valkea oli lauantaina täpö täynnä naispuolista naisille tarkoitetussa illassa.
Kauppakeskus Valkea oli lauantaina täpö täynnä naispuolista naisille tarkoitetussa illassa.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Lauantai-iltana Valkean Kesäkadulla pidetty Naisten ilta oli varsin naisvaltainen tapahtuma ja erittäin suosittu. Esiintymislavan ympärille aidattua alue oli alkuillasta tupaten täynnä kansaa Mikko Leppilammen esiintyessä bändeineen. Myös kauppakeskuksen kävelysillat ja parvekkeet olivat täynnä tapahtumaa seuraavia naisia.

Yksi mies naismeren keskellä näpytteli sentään kännykkäänsä. Hän ei puhunut suomea.

Oululaismiehiä ei siis kiinnostanut tapahtuma laisinkaan, vaikka luvan lopulta saivat tulla tapahtumaan.

Yksi illan esiintyjistä oli Mikko Leppilampi yhtyeineen.
Yksi illan esiintyjistä oli Mikko Leppilampi yhtyeineen.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Tällä viikolla tapahtumasta nousi pieni kohu, kun Valkean järjestämä tapahtuman piti olla alun perin rajattu vain naisten käyttöön. Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti myöntää luvan alueen sulkemiseksi lauantaina kello 19-23 vain naisten tapahtuman käyttöön, eikä miehillä katsottu olevan asiaa paikalle.

Asia herätti yhteydenottoja tasa-arvovaltuutetun toimistoon, ja myös kaupungin tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta (vas.) moitti Valkean ja lautakunnan toimintaa.

Lopputulos oli, että tapahtuman järjestäjä Osuuskauppa Arina pyörsi päätöksen kieltää miehiltä pääsyn tapahtumaan ja pyysi tapahtunutta anteeksi mielensä pahoittaneilta.

Katso lisää kuvia tapahtumasta.