Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Va­li­taan kan­sa­kun­ta­na se pie­nem­pi riesa, nu­jer­re­taan virus va­paaeh­toi­ses­ti, koska se ei ole koh­tuut­to­man työ­läs­tä

Koronavirus ei tunne armoa, kun se pääsee riehumaan riskiryhmissä. Tämä tilanne on taas täällä. Se, kuinka rajuja päätöksiä joudumme näkemään, riippuu siitä, jaksammeko nyt toimia fiksusti. Vielä kohtuullista tilannetta ei kannata tyriä.

Viime viikko toi hyviä uutisia siitä, että koronaviruksen kuriin saaminen on mahdollista. Peräjälkeen kerrottiin kahdestakin rokotteesta, jotka purevat tehokkaasti Covid-19:ään.

Apua on siis tiedossa – mutta ei kuitenkaan niin pian kuin sitä tarvittaisiin.

Ennen massarokotuksia koronavirus ehtii aiheuttaa maailmalla ja Suomessa vielä tuhoisaa jälkeä. Yö tapaa olla kylmin juuri ennen kuin aurinko nousee.

Suomessa on menty viime viikkoina koronatartunnoissa kohti kylmääviä lukemia. Näin etenkin pääkaupunkiseudulla mutta väärään suuntaan on kuljettu monella muuallakin alueella.

Oulun seudulla päivittäisten tartuntojen määrä vaihtelee, mutta lukemat liikkuvat täälläkin koko ajan korkeammalla kuin vielä joitakin viikkoja sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.