Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Vaa­las­sa tehtiin vaa­li­vir­he ää­nes­tys­oh­jeis­ta – virhe kor­ja­taan net­ti­si­vuil­le ja uuteen leh­ti-il­moi­tuk­seen

Äänestysohjeissa kerrottiin virheellisesti, että ajokortti ei kävisi äänestyksessä. Se virallisten ohjeiden mukaan kuitenkin käy.

Vaalan kunta on ilmoittanut eduskuntavaalien äänestyksestä nettisivuillaan, paikallismediassa ja sosiaalisessa mediassa siten, että äänestyspaikalla tunnistautumiseen kävisivät kuvallinen henkilökortti ja passi mutta ei ajokortti. Valtioneuvoston virallisten äänestysohjeiden mukaan ajokorttikin kuitenkin käy.

Vaalan kunnan hallintojohtaja Ari Niskanen sanoo, että tiedotteisiin oli tullut virhe.

– Informaatioon tulee muutos: myös ajokortti käy. Kunnassa oli tulkittu virheellisesti suositukseksi, että ajokorttia ei käytettäisi. Siinä on ristiriita, ja ohjeistus tulee nyt muuttumaan.

Kun äänestäjä tulee äänestyspaikalle, hänen tulee todistaa henkilöllisyytensä vaalitoimitsijoille. Siihen käy myös ajokortti.
Kun äänestäjä tulee äänestyspaikalle, hänen tulee todistaa henkilöllisyytensä vaalitoimitsijoille. Siihen käy myös ajokortti.
Kuva: Teija Soini

Sosiaalisessa mediassa ja kunnan nettisivuilla olevia ilmoituksia joudutaan muuttamaan ajokorttimaininnan osalta ja laittamaan paikallislehteen uusi ilmoitus.

Kalevan lukija huomasi asian ja lähetti juttuvinkin. Kunta huomasi ryhtyä korjaamaan asiaa Kalevan ryhdyttyä kysymään siitä.