Oulu

Verotiedot ovat julki – Pohjois-Pohjanmaan eniten tienannut on Lehto Groupin Asko Myllymäki

Lehto Groupin Asko Myllymäki on Pohjois-Pohjanmaan suurituloisin henkilö vuoden 2017 verotuksen perusteella. KUVA: Vesa Joensuu
Oulu 1.11.2018 8:04 | Päivitetty 1.11.2018 9:23
Janne-Pekka Manninen, Eija Mikkonen

Vuoden 2017 verotiedot on julkaistu. Kaleva.fi:n verokone löytyy osoitteesta kaleva.fi/verot. Verokoneesta voi hakea kattavasti viime vuoden verotietoja.

Vuonna 2017 eniten tienannut henkilö Pohjois-Pohjanmaan alueella oli Asko Myllymäki. Lehto-konsernissa vuodesta 2008 työskennelleen Myllymäen ansiotulot olivat noin 99 000 euroa ja pääomatulot 16,1 miljoonaa euroa. Hänen tulonsa yhteensä olivat 16,2 miljoonaa euroa.

Myllymäki on toiminut Lehto Groupin liiketoimintajohtajana. Hän jäi pois konsernin johtoryhmästä maaliskuussa. Tuolloin kerrottiin hänen jatkavan konsernissa kaupallisena asiantuntijana arviolta vuoden loppuun saakka.

Koko maan tulotilastossa hän on sijalla 9.

Myllymäki ja Lehto Groupin neljä merkittävää osakkeenomistajaa myivät yli 7 miljoonaa yhtiön osaketta viime keväänä. Myynnin bruttotulot olivat noin 85,2 miljoonaa euroa. Osakemyynti ei näy viime vuoden verotiedoissa.

Pohjois-Pohjanmaan listalla toisena on Jorma Takanen 42 000 euron ansiotuloilla, 10,2 miljoonan pääomatuloilla ja yhteensä 10,2 miljoonan euron tuloilla. Takanen on Sievi Capital Oyj:n ja Scanfilin perustaja.

Lehto Groupilla tehtaanjohtajana työskennellyt ja Lehto Groupin kolmanneksi suurin omistaja Mikko Kinnunen ylsi kolmanneksi yhteensä 6,5 miljoonan tuloillaan. Ansiotuloja hänellä oli vain reilut 9 000 euroa, pääomatuloja 6,5 miljoonaa.

Lapin suurituloisin oli Jukka Jokinen, jonka ansiotulot olivat noin kaksi miljoonaa euroa ja pääomatulot 42 500 euroa. Kainuun suurituloisin oli Tokmannin suuromistaja Seppo Saastamoinen 4,7 miljoonan euron yhteistuloilla. Tuloista ansiotuloa oli noin 150 000 euroa ja pääomatuloa noin 4,5 miljoonaa euroa. Koko maan tulokärkeä pitivät hallussaan Supercellin Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

Pohjois-Pohjanmaan eniten tienanneet (ansiotulot, pääomatulot, tulot euroina yhteensä):

  1. Myllymäki Asko Jaakko 98706, 16073781, 16172487
  2. Takanen Jorma Jussi Sylvester 41748, 10151854, 10193602
  3. Kinnunen Mikko Yrjö Petteri 9134, 6472810, 6481944
  4. Pääkkö Antti Ilkka Juhani 94200, 4417772, 4511973
  5. Tahkola Seppo Sakari 230332, 4028343, 4258675
  6. Hulkko Juha Olavi 0, 4087727, 4087727
  7. Fingerroos Toni Olavi 0, 3617732, 3617732
  8. Rahtu Mikko Samuli 0, 3502218, 3502218
  9. Pekkarinen Timo Jaakko 693521, 2771736, 3465257
  10. Lesonen Veikko Juhani 0, 2891827, 2891827

Juttua korjattu 9:09: Asko Myllymäki ei ole Lehto Groupin liiketoimintajohtaja, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Kyllä Asko Myllymäki pelasti Lehto Groupin tällä liikkeellä.Siellä meno oli niin valtaisa että kaikki johtajat Askoa lukuunottamatta olivat sokaistuneet.Askoa tullaan vielä tästä kiittelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on mahdollista, että Oulun kaupunki käyttää veroparatiisiyhtiötä perintäasiossa. Se , että pakotetaan koyhä kansa maksamaan perintäkuluja ja kaiken lisäksi kun ne tuloutetaan jonnekkin palmusaarille pienen verotuksen takia. En kyllä perintäkuluja mielelläni maksa mutta mieluiten maksaisin ne niin, että verot maksettaisiin suomen hyväksi. En voi käsittää, että kaupungissa sallitaan tällaista vääryyttä isänmaata kohtaan. Kuka on tällaisesta vastuussa. Onko vastuussa politikot vaiko virkamiehet , no oli miten oli korjausliike on tehtävä ja heti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan ketään pakota maksamaan perintäkuluja, vaan se joka perintään joutuu on ihan itse siihen syyllinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa ole uutta, KAMUX teki saman vuosi sitten.
Mitähän yhteistä näissä on... Ei ainakaan kristillistä näkemystä - rakasta lähimmäistä - vaan rakasta rahaa. Sääli piensijoittajia 🤐

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tästä saa sen vaikutelman, että Asko ja muutkin osakkeitaan 2017 ja 2018 myyneet osakkaat taisivat täysin tietoisesti käydä piensijoittajien pusseilla😊. Täysin laillisesti kait tässä on toimittu ja suurin hölmö on ollut se piensijoittaja, joka maksoi Lehdon osakkeesta 14 euron luokkaa - ja ”Askot” sen jälkeen myivät😊. Nyt kun Lehdon uutiset kerta toisensa jälkeen kertoo tulosvaroituksista ja osakkeen arvo on alle listautumisarvon, herää paljon kysymyksiä. Tuhannet piensijoittajat nuolevat haavojaan lukiessaan näitä tänään julkaistuja otsikoita - haaveeksi jäi vaurastuminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidänkin siionissa on valtavasti perheitä, jotka ottivat jopa lainaa, kun ostotilannetta niin hehkutettiin. Nyt ollaan tilanteessa, jossa kahden vuoden ikäisen pörssiyhtiön johtajat möivät osakkeensa ylihintaan ja meille piensijoittajille jää laskun maksu. Oltiin tosi hölmöjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kyllä aidosti pahoillani, että moni piensijoittaja meni tahtomattaan ja ajattelemattomuuttaan tähän lankaan. Valitettavasti tilanne on nyt se, että Lehdon osakkeen hinta on nyt korkeintaan n. 4,6 euroa kappaleelta, eikä valoa tunnu tunnelin päässä näkyä - ainoastaan tulosvaroituksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan tuo Talenomi seuraava kuppaaja? Kummallisen korkia on tuon osakkeen hinta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy tietysti pohtia sitä, mikä näitä yhtiöiden pääomistajia mahdollisesti yhdistää ja pohtia sitä, mitä he tavoittelevat ja tehdä sen jälkeen mahdollisia johtopäätöksiä. Kun ajattelee vaurastuvansa osakekaupalla, täytyy aina varautua kaikkeen ja ennen kaikkea siihen, että menettää sijoituksensa käytännössä kokonaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä listautumiset ovat aina rahastuksia joiden perässä menijät voivat
sitten ihmetellä kuinkaskävikään kun rahastaja(omistajat) putsaavat pöydän
kristillisyys on touhusta todella kaukana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien osakekaupoissa pettyneiden kannattaa muistaa, että Lehdon pääomistaja Hannu Lehto ei ole myynyt yhtään osaketta. Omistaa edelleen yhtiötä ja uskoo sen arvon nousevan entiselle tasolle. Kyllä saa jokainen hölmö sijoittaja katsoa itseään peilistä eikä syytellä muita. Osakkeisiin sijoittaminen ja yrittäminen sisältävät aina riskin. Juuri sen ottamisesta ja kantamisesta yrittäjät saavat tulonsa - tai huonosti käydessä menettävät kaiken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo kaupunkien ja kuntien suojatyöpaikoissa olevien pitäis maksaa puolet tuloistaan takaisin nii olisivat töidensä kanssa tasoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrotko oman työpaikan niin selvitetään ensin se että olisiko palkassasi vähennys tarvetta työn tuottavuuteen nähden ?. Vai etkö osaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa vaan julkiselle sektorille. Täällä saa luontaisetuna asiatonta kommentointia ja vähättelyä milloin mistäkin asiasta. Onnea valitsemallasi tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän verotietojen julkaisemisen saisi jättää tiedotusvälineistä pois. Vatuttaa katsella taas päivätolkulla näitä " kuka tienas mitä ja kuka maksoi mitä- lööppejä. " Toiset tienaa enemmän kuin toiset ja toiset maksaa veroja enemmän kuin toiset - tai sitten vähemmän. Mitä väliä. Pelkkää sosiaalipornoa koko kohkaaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
102
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
80
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
38
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
28
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image