Talous

Ra­ken­nus­kon­ser­ni Lehdon neljä suuromistajaa myivät seitsemän miljoonaa osaketta, bruttotulot yli 85 miljoonaa euroa

Noin 12,2 prosenttia Lehto Groupin osakkeista myytiin jättikaupassa. KUVA: Taneli Kärki
Talous 1.3.2018 20:13 | Päivitetty 1.3.2018 20:27
Kaleva

Rakennuskonserni Lehto Group Oyj:n neljä merkittävää osakkeenomistajaa on myynyt yhteensä yli 7 miljoonaa yhtiön osaketta. Kyseessä on noin 12,2 prosenttia Lehto Groupin kaikista liikkeeseen lasketuista osakkeista.

Osakkeet myytiin 12 euron kappalehintaan. Myynnin bruttotulot ovat noin 85,2 miljoonaa euroa.

Osakkeita myivät yhtiön Asko Myllymäki, Tomi Koivukoski, Markus Myllymäki sekä Winduo Oy. Myynnin jälkeen Koivukoski, Markus Myllymäki ja Winduo eivät enää omista Lehdon osakkeita.

Asko Myllymäki on Lehto Groupin liiketoimintajohtaja. Hän omistaa myynnin jälkeen lähes 650 000 Lehto Groupin osaketta, mikä on reilu prosentti yhtiön kaikista osakkeista.

Osakkeita myyneet suuromistajat eivät kuulu Lehdon hallitukseen tai palvelualuejohtajiin.

Yhtiön talousjohtaja Veli-Pekka Paloranta kertoo Kauppalehdelle, että myynti tuli hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa yhtiön liiketoiminnan näkymät ovat edelleen hyvät.

Osakemyynnin myötä Lehto Groupin osakekurssi sukelsi 12,03 prosenttia, ja osakkeen arvo on nyt 12,14 euroa.

Helsingin Sanomien mukaan kaupat tehtiin keskiviikkona Helsingin pörssin sulkeutumisen jälkeen. Kyseessä oli niin sanottu nopeutettu tarjousmenettely, jossa osakkeet myytiin  etukäteen valitulle sijoittajille.

Asko Myllymäki kertoo lehdelle, että ostajia on useita kymmeniä pääasiassa Suomesta, muista Pohjoismaista ja Britanniasta.

Lehto Groupin pääkonttori on Kempeleessä. Yhtiö listautui pörssiin vuonna 2016.

Yhtiön pääomistaja on toimitusjohtajana toimiva Hannu Lehto. Hän omistaa noin 37 prosenttia yhtiöstä eikä ole myynyt osakkeitaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Jyväskylässäkin Lehdon nimi näkyy monen työmaan esittelytaulussa, varmaankin näkymät ovat hyviä, mutta toki ahneus laittaa ottamaan muutaman millin, mikä on tavikselle tähtitieteellinen raha, koskaan näkemätön, kuulumaton ja hajuton, kuten entisajan LSD, jota hipit ottivat tripiksi, matkan saadakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se kohteliasta myydä jos joku haluaa ostaa ja eikö se ole mukavaa kun saa rahaa. Ei kai siinä sen kummempaa. Ei täällä olisi yhtään yritystä jos se ei koskaan kannattaisi...

Perinteitä kunnioittaen; pitäähän se vähän kateellinenkin olla jos nuorilla miehillä rahaa on enemmän kuin itsellä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ikinä ostaisi lehdon rakentamasta talosta asuntoa itselleni. Käyttävät vain omaan piiriin "weljeni" kuuluvia alihankkijoita. Liekkö noissa edes tv antenni rasioita!! Hah Haaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joko rakennuksissa on alkanut ilmeneen ongelmia kun johto pakenee???halvalla ei aina hyvää tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessähän on alusta asti ollut omistajien valtava ahneus ja rahan ahneus, jota kokoajan toteuttavat.
Siinä on aliurakoitsijat laitettu kärsimään jo vuosikausia sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kyllä ihmetyttää nyt kovasti Lehto-yhtiössä:
"Yhtiön talousjohtaja Veli-Pekka Paloranta kertoo Kauppalehdelle, että myynti tuli hänelle yllätyksenä".

Jos talousjohtaja ei tiedä mitä puuhataan nin mikä on oikeasti yhtiön tila?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yksittäisten ihmisten kaupat tule ennakkoon edes pörssifirman talousjohtajalle.
Siis yksityistä kauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotettu kauppa! Bisnesmiehet osaavat ja raha liikkuu. Olisi myös hyvä jos tuloksen tekijät eli työmiehet saisivat enemmän kuin 11-12 €/h palkkaa. Lehto on kohta entinen kotimainen firma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä työmiehet ansaitsee sen 10e tunti, eivät he sitä tulosta tee vaan johtoporras. Ilman pätevää johtoa duunarit ovat vain turha kuluerä jotka ovat jokatapauksessa korvattavissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä se johtaja heittelee vitsejä oikein rankemman kautta. Jos ei duunarit rakentaisi niin taitaisi johtaja jäädä ilman palkkaa. Oletko kuullut symbioosista missä molemmat osapuolet hyötyvät. Tämänhetkinen tilannehan on täysin vinoutunut. Vai on tuloksentekoyksikkö kuluerä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos johtajat eivät hanki duunareille töitä (perusta yrityksiä) niin duunareita ei tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pörssikaupat on ihan jees päivänvalossa, nämä myydään peliajan jälkeen kevareiden kesken jossa käytetään eläkeyhtiön varoja , on silkkaa tuubaa , se että menee tuulipukujen rahasto euroja on pelkästään hyvä asia , peli päättyi 0-0 mutta pukuhuoneissa tehtiin 2 maalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen on peruskade, se ilmenee hyvin näistäkin kommenteista. Kukaan (muu paitsi itse) ei saisi rikastua työllä, sijoittamalla, osakkeenmyynnillä jne. Raha on silloin ok, kun se on omalla tilillä, toisen tilillä oleva raha on viekkaudella ja vääryydellä hankittu. Ja kaikkein mieluisinta olisi menestyvän yrittäjän konkurssi tai muu epäonni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Duunarillakin on mahdollisuus yrittää, jos rohkeutta ja taitoa riittää. Yrittäjät ottavat aloittaessaan isoja riskejä ja tekevät pitkiä päiviä, mutta jos saavat firmansa menestymään, saavat siitä hyvän palkan. Turhaa duunariporras kadehtii: kaikilla on mahdollisuus yrittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaa. Juuri näin. Tuo ajattelu ei ry:Tä kaipaa. Kaikilla on mahdollisuus alkaa yrittäjäksi mutta kaikista siihen ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verottajakin voi pistää firman nurin ns.arvioverotuksellaan. Se vasta mieletöntä on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et tee ilmoituksia ajallaan, niin verottaja arvioi. Se on sitte ihan omaa tyhmyyttä. Jos hoidat asiasi oikein, niin verottaja verottaa niinku kuuluu, tuloksen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

6:23
Rivitaloasuntoon heitettiin savupatruuna keskellä yötä Torniossa – asunnossa oli kaksi ihmistä
6:08
Tea, Muumiokissa ja Kummituskakka vierailulle Ouluun – Lasten ja nuorten teatteripäivillä nähdään Lea-palkitun Salla Viikan uusi lastennäytelmä
6:00
E-urheilijat ovat energiajuomaa lipittäviä sohvaperunoita, jääpallo-otteluissa on enemmän pakkasta kuin katsojia – listasimme mielikuvia, jotka ärsyttävät laji-ihmisiä Tilaajille
6:00
Lakkokevät nosti ay-liikkeen puheenaiheeksi, vaikka meidän pitäisi oikeasti puhua koko työelämän muutoksesta Kaupallinen yhteistyö
6:00
Kouluihin tarvitaan toimintaterapeuttista osaamista – mielenterveyspalvelujen kasvava tarve pakottaa miettimään uusia toimintatapoja Lukijalta
6:00
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
6:00
Rahanpesuilmoitusten määrä kasvoi rajusti viime vuonna – Keskusrikospoliisi selvittää syytä ennätystahtiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi ensi yönä Koillismaalla ja Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

292 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image