Oulu

Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun pääkampus siirtyy Linnanmaalle

Tällä hetkellä Oamkilla on käytössään tiloja Oulussa useassa toimipisteessä sekä Oulaisissa. KUVA: Essi Puuri
Oulu 31.10.2016 15:49
Kaleva

Oulun ammattikorkeakoulun hallitus päätti maanantaina, että Kotkantien ja Teuvo Pakkalan kadun kampukset siirtyvät Oulun Linnanmaalle. Kontinkankaan kampus jatkaa toimintaansa nykyisellä sijainnillaan.

Ammattikorkeakoulu vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä noin 23 000 neliön tilat. Kahden kampuksen mallissa Oamkin kokonaistilatarve Oulussa pienenee noin 60 000 neliöstä noin 40 000 neliöön.

Pääasiallinen muuttovuosi on 2019. Sitä ennen Yliopistokiinteistöt peruskorjaa Oamkin käyttöön tulevat tilat.

– Saamme tulevalle pääkampuksellemme tilat, jotka tukevat modernia oppimiskäsitystä. Yhteinen ja omaleimainen korkeakoulukampus Oulun yliopiston kanssa on myös ministeriön rakenteellisen kehittämisen tavoitteiden mukainen, kertoo rehtori Jouko Paaso.

Oamkin ja Oulun yliopiston kampuksella opiskelee ja työskentelee tulevaisuudessa noin 20 000 henkeä.

Oamkin nyt tekemä kampusratkaisu luo edellytykset aiempaa monipuolisemmalle yhteistyölle korkeakoulujen välillä. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistä tilankäyttöä on muun muassa Lappeenrannassa, Rovaniemellä ja Vaasassa.

Tällä hetkellä Oamkilla on käytössään tiloja Oulussa useassa toimipisteessä sekä Oulaisissa. Kotkantien kampuksella koulutetaan tekniikan, luonnonvara-alan ja kulttuurin aloja, Teuvo Pakkalan kadun kampuksella liiketaloutta ja Kontinkankaan kampuksella ja Oulaisissa sosiaali- ja terveysalaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (115)

Minä olen nyt lomalla ja minä paan lomalta nyt niin kuusamota ja maakunnallisista ja suviseuroista ja norjasta suomeen. Nyt sitten syyskuussa tai ennen syyskuussa; nyt sitten viimeistään nyt jo kyllä sitten: viimeestään, nyt sitten jo kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoista että kuntapäättäjät päästi Omakin yliopistolle. Nyt maksavat sitten vuokrat valtion pussiin kun aiemmin vuokrat pyöri myös Oulun omistamissa rakennuksissa. Yt neuvottelut tulee myös tämän seurauksena

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oamk tiedottanut omia työntekijöitään Pohjois-Korean mallilla. Ei siis mitenkään ja kysyä tai kyseenalaistaa ei saa.
Oamkin yksi arvoista on avoimuus ja koko ajan toitotetaan, että olemme avoin ja keskusteleva yhteisö. Voisiko pahemmin työntekijöilleen näyttää ettei heitä arvosteta ollenkaan. Olisin arvostanut yhteisiä avoimia keskusteluja kampusasiasta ja jopa mahdollisesti voinut sen jälkeen olla näiden Paason sanojen takana, mutta tämä menettelytapa on vienyt vähäisenkin uskon johdon tapaan toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim Oamkin lukuvuoden avajaisissa sai kysyä jopa anonyymisti rehtorin tiedotus ja keskustelutilaisuudessa, kukaan ei kysynyt mitään vaikka mahdollisuus oli. Myös YTN on jatkuvasti kokoustanut ja siellä asioita käsitelty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vai anomyymisti..voi vain arvata miksi kukaan ei kysynyt mitään. Pelko. Mikä rooli YTN:llä oikein on? Henkilöstö valinnut, mutta YTN ei oikein tiedota tekemisistään tai sanomisistaan mitään henkilökuntaan päin. Oikea villasukkakerho liittoaktivisteineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustelutilaisuuksissa puhutaan, ei lähetetä anonyymejä viestejä, joita rehtori arvioi asiallisiksi ja epäasiallisiksi.
Mitä muutto tuo? Henkilökunnan vähenemistä. Yliopisto-opettajat opettavat ammattikorkeassakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paluumuuttajan kysymyksiä:
- Mikä on nykyinen ammattikorkeakoulu 1960 -luvun termein?
- Minkä 1960-luvun oppilaitoksen tiloissa Kotkantien nykyinen laitos on toiminut? Ammattikoulun vai teknillisen oppilaitoksen?
- Mikä on kampus? Nähtävästi eri kuin kampsu. Missä niitä voi käydä katsomassa?
Asioita lähemmin tuntematta vaikuttaa siltä, että taas on olleet asioista mitään ymmärtämättömät poliitikot suhmuroimassa toimivaa koulutusjärjestelmää päin helvettiä Suomen ajamiseksi kehitysmaatasolle. Luonnollisesti nämä poliitikot täyttävät taskunsa tässäKIN muutoksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastauksia:
- Tekun, sairaanhoitajaoppilaitoksen ja kauppiksen merkonomipuolen kombo
- Tekun eli teknillisen oppilaitoksen punatiilitalossa on jutussa mainittu "Kotkantien kampus"
- Wikipedia kertoo "kampuksen" olevan "korkeakoulualue"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tämä johtaakin koulutushimmelin yksinkertaistumiseen. Amkkia ei tarvita, ei ainakaan Oamkkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höttöä siinäkin liikaa. Puolet pois aloituspaikoista tekisi hyvää yliopistolle. Opiskelupaikat siirrettävä etelään, missä työpaikatkin ovat. Ei tänne kannata työttömäksi ketään kouluttaa. Oulu liian kaukana kaikesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Kiviharjunlenkiltä Kotkantielle muuttavalle Oamkin hallinnolle ei nyt remontoida kymmenillä tuhansilla euroilla "toimisto- ja työtiloja", vaan tyytyvät olemaan nykyisissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä nyt viitsi. Voit olla varma, ettei hallinnolle remontoida tiloja kymmenillä tuhansilla (vaan sadoilla ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt olisi hyvä aika rakentaa kaukovainion näkyvälle sisänätuloväylille korkeaa toimistorakentamista. myös halpoja asuntoja vaika motarin varteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Saamme tulevalle pääkampuksellemme tilat, jotka tukevat modernia oppimiskäsitystä" (Paaso). Milloinhan yliopisto saisi sellaiset tilat? Meillä ei ole edes älytauluja ... Niin, ja voisikohan samalla peruskorjata yliopiston kaikki tilat? Harvassa ovat Linnanmaalla ne opetustilat, joissa ei haisisi maakellarilta tai muuten vain tunkkaiselta. Tervetuloa OAMK! Tuokaa tullessanne raikasta ilmaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homeongelma siellä vaivaa, sieltä se tunkkainen maakellarin haju juontaa.

Ilmeisiä syitä homeongelmiin on paikoin tukkeessa olevat kattokaivot sekä liian suuri ilman suhteellinen kosteus. Olen itse nähnyt tukkeessa olevia kattokaivoja; vettä seisoo katolla kuutioittain - kyllä se sieltä jossain kohdin läpi tulee.

Liian suuri ilman suhteellinen kosteus vaivaa lämmittämättömiä rakennuksia eteenkin loppukesästä, maanvaraiset kellarit ja vastaavat rakennukset ovat silloin suuressa vaarassa homehtua. Siitä juontaa vanhan kansan maininta "mätäkuu". Mätäkuun homehtumista voi torjua joko lämmittämällä rakennusta tai kuivaamalla ilmaa ilmankuivamilla siten että suhteellinen kosteus jää alle 70 %.

Homma on varsin suoraviivaista saada kuntoon, helpointa on aloittaa kuntokatselmoinnilla ja samalla asentaa 10 euroa maksavat huoneistokohtaiset ilmankosteusmittarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (115)

Uutisvirta

57
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
27
Yle: Kurdijoukot valmiita tuomitsemaan al-Holin leirin naisia ilman kansainvälistä rikostuomioistuinta – aikovat käydä keskusteluja myös Suomen kanssa
22
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
18
Koronaepidemian lähde löytyy kiinalaistorien "tautihautomosta" – ympäristöjärjestöt ovat varoittaneet villieläinkaupan riskeistä pitkään
17
Kiinassa koronavirukseen kuolleita on jo yli 40, tartunnan saaneita lähes 1300 – Wuhaniin lennätetty 450 Kiinan armeijan lääkintähenkilöä
16
Mies jäi kiinni rattijuopumuksesta kaksi kertaa puolentoista tunnin sisällä Oulussa – poliisi pysäytti myös muita päihtyneitä kuljettajia viikonloppuyönä
16
Ammattiliitto Pro laajentaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa – mukana noin 30 uutta yritystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image